6 dingen die je zeker niet mag vergeten bij de organisatie van je personeelsfeest

6 dingen die je zeker niet mag vergeten bij de organisatie van je personeelsfeest

Inspiratie

24/11/2021

Een personeelsfeest is een belangrijk middel om je bedrijf gezond te houden. Met jubilea en jaarlijkse feesten bedank je werknemers voor hun inzet. Bedrijfsfeesten motiveren medewerkers, brengen ze samen en zorgen voor plezier. Maar bij de organisatie van een personeelsfeest komt veel kijken. Wij vertellen je alvast 6 dingen die je zeker niet mag vergeten.

Vergeet zeker niet om …

1. ... aan het vervoer te denken

Voordat je de locatie vastlegt, is het slim om naar de bereikbaarheid te kijken. Hoelang zijn je werknemers onderweg naar het feest? Is reizen met het openbaar vervoer een reële optie naar deze locatie? Zijn er voldoende parkeerplaatsen?

De veiligheid van je werknemers rondom het bedrijfsfeest is een belangrijke zaak. Dat beperkt zich niet tot het feest zelf: je wil natuurlijk ook dat het personeel heelhuids weer thuis komt! Daarnaast kan je als onderneming aansprakelijk worden gesteld voor een ongeval gerelateerd aan het feest. Regel daarom vervoer of moedig werknemers aan om te carpoolen met een bestuurder die geen alcohol drinkt.

2. … rekening te houden met het weer

Hoe vaak je de weergoden ook om een zonnetje vraagt, uiteindelijk ben je overgeleverd aan de grillen van de natuur. Maar daarmee hoeft je feest nog niet in het water te vallen! Met een goede voorbereiding maak je van elk personeelsfeest een succes, zelfs als het regent of stormt. Vraag de locatie of er op een natte dag tenten kunnen worden geplaatst op het terras. Zorg voor warme kleding als je in de winter een buitenactiviteit plant. Is er een heerlijk hete zomerdag voorspeld? Denk dan bij de organisatie van je personeelsfeest aan voldoende schaduwplekken en drinkwater!

3. … voor afwisseling te zorgen

Was het personeelsfeest vorig jaar een groot succes? Dan is de kans groot dat je het concept herhaalt. Dezelfde locatie, hetzelfde programma; alleen het eten en de band zijn anders. Maar je werknemers zitten niet te wachten op elk jaar eenzelfde soort feest! Al gauw krijg je afzeggingen en neemt de sfeer af. Zorg daarom voor afwisseling. Plan eens een actieve dag, huur een bijzondere locatie of kies een keer voor een festivalfeest met foodtrucks en livemuziek. Salino helpt graag om variatie aan te brengen in de organisatie van je jaarlijkse personeelsfeest! Zo is de kans groot dat je werknemers zich elke keer weer met enthousiasme aanmelden. 

Misschien kan je dit jaar eens een duurzaam bedrijfsfeest organiseren? Lees er hier meer over!

4. … een opruimploeg in te schakelen

Vele handen maken licht werk. Dat geldt zeker voor het opruimen na een geslaagd personeelsfeest! Pas op dat je niet alleen achter blijft met de rommel, want dat kan nog een hele klus worden. De oplossing: een opruimploeg. Vraag voorafgaand aan het bedrijfsfeest wie wil helpen opruimen, zodat je straks geen handen tekort komt.

5. … af te stemmen met de catering

Meer dan ooit hebben we allemaal onze eigen, persoonlijke dieetwensen: glutenvrij, vegetarisch of zelfs veganistisch. Gelukkig is dit voor de meeste cateraars geen probleem. Maar vergeet niet om de dieetwensen van je personeel tijdig door te geven! Dan kan je meteen een up-to-date inschatting geven van het aantal gasten op je personeelsfeest.

Wil je eens iets anders dan catering op je feest? Lees hier waarom een foodtruck op je bedrijfsfeest een fantastisch idee is!


Foto: Pizza Republic


6. … er ook zelf van te genieten!

Last but not least: vergeet niet om zelf ook plezier te beleven aan je perfect georganiseerde personeelsfeest! Hoe doe je dat? Door de controle op de avond deels uit handen te geven. Delegeer taken, zodat je zelf ook de tijd hebt voor een dansje en een wijntje!


Hulp nodig bij de organisatie van je personeelsfeest?

Een bedrijfsevent regel je niet in een uurtje. Er is veel om over na te denken en je hebt keuze uit eindeloos veel opties. Hoe vind je een geschikte locatie? Welke cateraar past het beste bij jouw wensen? Soms kun je best een beetje ondersteuning gebruiken bij de organisatie van je personeelsfeest. Salino helpt je graag zoeken naar de perfecte locatie en cateraar! Zo ben je nog maar een paar stappen verwijderd van een succesvol en plezierig personeelsfeest.

Persoonlijke begeleiding vraag je eenvoudig aan met behulp van dit formulier!


Ben je al volop bezig met het zoeken naar de geschikte feestlocatie?
Bekijk dan zeker ook onze 3 tips & 30 handige vragen!Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Dit is waarom een personeelsfeest je bedrijf sterker maakt

Tips en Trends

Een trendy foodtruck op jouw feest, hoeveel kost dat nu eigenlijk?

Tips en Trends