Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Met deze 6 tips hebben ook de kinderen op je huwelijk superpret!

Met deze 6 tips hebben ook de kinderen op je huwelijk superpret!

Tips en Trends

18/08/2021

Bij het organiseren van jullie trouwfeest besteden jullie wellicht veel aandacht aan het vinden van de juiste catering met lekkere hapjes en drankjes, sfeervolle muziek om ambiance te creëren, een leuke fotograaf om dat alles vast te leggen … en ga zo maar door …

De lijst van de ‘to do’s’ en de ‘not to forgets’ is eindeloos.

Wat af en toe wel eens vergeten wordt, zijn de kids die ook op je feest zullen zijn. Heb je de kinderen van familie en vrienden ook uitgenodigd, dan zijn zij voor ons minstens even belangrijk als de andere gasten.

Maar wat is voor hen belangrijk? De verfijnde drankjes en sfeervolle muziek staan bij hen waarschijnlijk niet op nummer 1. De ruimte hebben om te spelen wellicht wel …

Om het jullie gemakkelijker te maken, geven we hier een aantal tips over wat je jongste gasten nu écht leuk vinden en hoe je ook hen een top dag kan bezorgen.

 

1. Hou rekening met je locatie

Alles start natuurlijk bij de locatie van jullie trouwfeest. Gaat het feest zich voornamelijk binnen afspelen? Zijn er binnen nog ruimtes die jullie niet gebruiken? Of heeft jullie locatie een grote tuin, een bos, een speeltuin?

Ga even na bij de uitbater van je locatie wat de verschillende mogelijkheden binnen en buiten zijn, zo kom je niet voor verrassingen te staan nadat je een activiteit voor de kids gepland of entertainment gehuurd hebt.

Plan je een leuke buitenactiviteit, verwittig je gasten hier dan misschien ook van. Zo kunnen zij voor de kids wat reservekleding meebrengen.

 

2. Zelf entertainment voorzien

Kies je ervoor om ook de kinderen van vrienden en familie uit te nodigen, dan betekent dit extra budget … We weten dat trouwbudgetten niet oneindig zijn en dat jullie wellicht keuzes moeten maken.

Het entertainment van de kids op jullie feest hoeft daarom helemaal geen grote kost te zijn. Je kan dit entertainment ook perfect zelf voor zien. Een aantal voorbeeldjes:

  • Verzamel leuke gezelschapsspelen zoals twister, een reuze jenga, vier op een rij of mikado. Kan je deze niet lenen bij vrienden of familie, dan kan je ze wel aan een schappelijke prijs huren. Reuzespelen zijn altijd reuze populair.
     
  • Doe een ballonnenwedstrijd: ieder kindje krijgt een kleurrijke ballon met helium en maakt een mooie tekening om aan de ballon te hangen. Op de achterzijde schrijf je ieders adres en aan het einde van jullie receptie laat je alle ballonnen samen de lucht in. Een mooi effect op jullie feest en een spannende race voor de kinderen … Wiens ballon geraakt het verst en wie krijgt bericht van de vinder van zijn tekening.
     
  • Verkleedklerenkist: begin goed op voorhand verkleedkleren te verzamelen. Hoor eens bij ouders of vrienden en verzamel oude kleren, handtassen, hoeden en pruiken. Laat de kinderen zich helemaal opkleden. Je kan hen zelfs vragen een klein optreden of modeshow te organiseren.
     
  • Een teken- en knutselhoek: op Pinterest en het internet algemeen vind je eindeloos veel ideetjes voor eenvoudige knutselprojectjes. Werk een origineel knutselprojectje uit. Daar houd je de kids vaak een paar uur zoet mee. (Hou dan misschien ook wel rekening met tip 3)

 

3. Schakel een kinderoppas in

Eender welke activiteit je organiseert voor de kinderen, binnen of buiten, er zal altijd een verantwoordelijke in de buurt moeten blijven om de deugnieten in het oog te houden.

Om ervoor te zorgen dat de ouders van deze bengels niet de hele tijd over en weer moeten lopen tussen het feest en de kidscorner, kan je een oppas huren.

Misschien ken je wel een meisje in je omgeving die zich hiervoor kandidaat wil stellen, of enkele vriendinnen die samen wel een zakcentje willen bijverdienen.


4. Een act of entertainment inhuren

Op Salino vind je inspiratie over verschillende acts en entertainment dat je kan huren. Dit kan gaan van de iets klassiekere springkastelen en clowns (die trouwens zeer populair blijven bij de kids) tot vuurspuwers en steltlopers.

Neem een kijkje in onze categorie muziek & entertainment en doe meer inspiratie op.

 

5. Een loungecafé voor de pubers

Pubers kunnen meestal zichzelf wel bezig houden. Maar het is voor hen altijd leuk om een eigen plekje te hebben waar ze zich samen kunnen terugtrekken. Maak daarom een gezellig hoekje dat je als loungecafé inricht met eventueel wat mocktails, tijdschriften en spelen.

 

6. Goodiebags

Goodiebags kan je voorzien om op het einde van je feest mee te geven als een bedankje, met bijvoorbeeld de knutselwerkjes die ze maakten, een snoepje en een klein aandenken aan het feest.

Of je kan goodiebags ook net bij het begin van je feest uitdelen en ze vullen met enkele props om tijdens het feest mee te spelen: teken- en knutselspullen, een spelletje of een schattige knuffel.

We hoorden al vaak hoe veel voldoening het geeft om na je feest van je gasten te horen dat ook de kids de dag van hun leven hadden. Het loont dus zeker de moeite om ook de kinderen op jouw feest te verwennen!

 

Neem zeker eens een kijkje bij muziek en entertainment op Salino en bekijk wat de mogelijkheden zijn!

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie