REAL WEDDING: Wat als je wedding planner het plots laat afweten?

REAL WEDDING: Wat als je wedding planner het plots laat afweten?

Real weddings

08/04/2023

Nele en Rugen legden een hobbelig parcours af tijdens de organisatie van hun huwelijksfeest. Last minute op zoek moeten gaan naar een nieuwe wedding planner is natuurlijk niet hoe je de planning van je feest in gedachten had.

Maar ook al verliep die planning met veel ‘ups’ en ‘downs’, het huwelijksfeest zelf was wondermooi. Wat de trouwdag zo perfect maakte? Nele en Rugen bleven bij elke beslissing over hun speciale dag dicht bij zichzelf. Zo creëerden zij hun eigen authentieke trouwfeest.


De vraag van één miljoen

Toevallig kruisten ze elkaars pad wanneer Nele met haar vriendin mee ging naar de paardenstallen. Nooit gedacht dat ze daar zo'n knappe manege zoon zou ontmoeten. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar natuurlijk durfden Rugen en Nele dat als 14-jarigen niet tegen elkaar uit te spreken. 

Hun wegen gingen uit elkaar, tot Nele ongeveer 2 jaar later met haar eigen paard op de pensionstal van Rugen's ouders kwam staan. Het duurde niet lang voor de vonk werkelijk oversloeg. Zeker nu wanneer ze elkaar veel vaker begonnen te zien bij de stallen. Nele ging al snel elke zondag mee op wedstrijd met Rugen. En zo is de liefde voor elkaar verder blijven groeien. Zes maanden later werden ze officieel een koppel.

Het was acht mooie jaren wachten voor Nele tot de vraag eindelijk werd gesteld. En niet zomaar... Rugen deed een ontzettend romantisch aanzoek! Hij begon de dag met een heerlijk ontbijt op bed ter attentie van hun achtste verjaardag. En toen ze met hond Ellie hun dagelijkse rondje wandelden, had Rugen heel wat voorbereid. Soms durven ze wel eens afwijken van de wandelroute, maar die dag stond Rugen erop de typische wandelroute aan te houden. Onderweg kwamen ze een eerste foto tegen van toen ze elkaar pas leerden kennen. Nele wist niet wat ze zag en herkende het zelfs niet meteen! Verder langs de wandelroute passeerden ze nog meer foto's van leukste en belangrijkste momenten in hun relatie. Met als laatste boodschap de vraag of dat niet voor altijd zou kunnen. Waarna Rugen op zijn knie zakte en het aanzoek deed... Nele zei natuurlijk meteen volmondig ja!



Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.

  

Het hobbelige parcours naar een wondermooi feest

De foto's van hun trouwfeest zien er prachtig uit. Toch schuilt er achter deze mooie plaatjes een eerder stressvolle planning... 

Vanaf het begin besloten Nele en Rugen een wedding planner aan te stellen. Via via hoorden ze al verschillende succes- én horrorverhalen over het organiseren van je eigen trouwfeest… Daarom namen ze liever het zekere voor het onzekere met zo weinig mogelijk stress. Of toch? 

Eerst en vooral gooide de corona pandemie roet in het eten en werd hun trouwdag met een jaar uitgesteld. Jammer, maar hun liefde kon daar wel op wachten. Extra tijd om die grote dag nauwkeurig voor te bereiden, zou je denken! 

Tot de wedding planner 3 maanden voor de trouwdatum volledig uitviel. Ze was altijd slecht bereikbaar en liet weinig van zich horen. Misschien door een overbezette agenda? Wat nu gedaan?! Enkel de fotograaf was nog maar geregeld en voor de rest moest letterlijk alles nog gebeuren. 

Gelukkig vonden Nele en Rugen snel een nieuwe wedding planner die hen er met heel veel enthousiasme last minute wilde bijnemen. Het was het eerste trouwfeest dat ze organiseerde, en ging all-in. Ze schoot meteen in actie en deed er alles aan om de huwelijksplanning zo goed mogelijk in te halen. En dat was nodig ook, want er was nog véél te doen: De locatie, de decoratie, de uitnodigingen, de catering, de ceremonie... Nele, Rugen en wedding planner Bianca sloegen de handen in elkaar. Want voor haar eerste trouwfeest kon ze hier en daar wel wat sturing gebruiken. Zo werd hun huwelijksplanning een echt staaltje teamwerk!



Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.


De op hun lijf geschreven locatie

Eén van de belangrijkste to do's was natuurlijk de locatie. Initieel kozen Nele en Rugen voor een chique restaurant als trouwlocatie. Toch voelde het niet helemaal juist. Ze wilden meer persoonlijkheid en eigen inbreng in de vormgeving van hun trouwfeest. Als buitenmensen en paardenliefhebbers is een tent perfect op hun lijf geschreven. Dus kozen ze voor een tentfeest op een vrijstaande grond van Rugen’s ouders.

Een tent kan je helemaal inkleden zoals je zelf wil. Je kiest de plaatsing, de decoratie, de omgeving, de catering... Wat heel fijn is als je een eigen visie hebt van hoe je feest er moet uitzien. Hoewel al die extra keuzes ook meer uitdagingen met zich meebrengen. Want je bouwt je hele infrastructuur van het begin af aan op. Best wel wat extra to do’s op het lijstje, dus! 

Gelukkig hadden ze hulp. En ondanks Bianca's geringe ervaring was ze vastberaden om er een topfeest van te maken. Dat konden Nele en Rugen op dat moment echt gebruiken. In tegenstelling tot de eerste wedding planner ging de communicatie heel vlot en ze was altijd beschikbaar. Dat bracht hen heel wat gemoedsrust en het volste vertrouwen in een goed verloop van de organisatie van hun feest.



Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.


Het Ja-woord

Ondertussen keken Nele en Rugen al twee jaar uit naar hun trouwdag. Die laatste stresserende maanden vlogen voorbij, tot hun grote dag eindelijk daar was! En ook al was het even spannend, de organisatie kwam gelukkig helemaal goed. Op de dag zelf speelden de zenuwen dan weer op voor een hele andere reden: Door de leuke kriebels kon Nele tot aan de openingsdans maar heel weinig eten. Maar die spanningen begonnen al in het begin van de dag...

Nele en Rugen lieten hun familie al op hun wachten bij de burgerlijke trouw in het gemeentehuis. Wanneer de familie hen in het gemeentehuis opwachtte om elkaar het ja-woord te geven, vergat Nele haar oorbellen en verlovingsring... Dat werd terugrijden! Gelukkig bleven ze er beide heel erg rustig bij. Niet erg, dachten ze. Zo genoten ze van nog wat extra tijd met zijn tweetjes en deden ze gewoon een rondje meer in hun fantastische cabriolet. 



Een intiem, casual en comfortabel feest

Met de ring rond hun vingers verlieten Nele en Rugen het gemeentehuis van Halen. Klaar voor de rest van hun dag! Ze kozen voor een huwelijk in een intiemere kring, met de mensen die ze graag zien. De gastenlijst konden ze ellenlang uitbreiden, maar bleven hier steeds dicht bij zichzelf. Met elke aanwezige deelden ze een band. Nele en Rugen voelden zich dan ook de hele tijd op hun gemak. 

Vanaf het begin wilden ze een intiem en casual feest waar iedereen zich op zijn best voelde. De gasten moesten het naar hun zin hebben en werden van voldoende limonades en hapjes voorzien de hele dag lang. Zeker op de momenten tussen de burgerlijke trouw, de fotoshoot en de ceremonie door kan het soms lang wachten zijn voor de gasten. Daar vonden ze het zeker belangrijk dat zij goed werden verzorgd.


Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.


Het vlotte verloop van hun grote dag 

Ze droomden van een Pinterest huwelijk. En dat was het ook! Ze hadden prachtig weer en hielden de ceremonie buiten met witte stoelen en een podium. Wat verder stond de fantastische Sailcloth tent met bijpassende guirlandes. Een echte fairytale wedding die precies bij hen paste. 

Hun wedding planner Bianca was er gedurende de hele dag ook bij. Omdat ze de hele tijd paraat stond, hoefden ze zich over niks zorgen te maken. Viel er een paaltje of een pijl om, of verdwaalden enkele gasten onderweg naar de locatie, dan nam zij dit op zich. Heel erg rustgevend dat je zo iemand langs je zijde hebt op je grote dag. 


Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.


Nele koos drie jurken voor het vieren haar trouwdag. En daar is ze nog steeds heel blij om. Eén jurk voor de burgerlijke trouw, haar prachtig witte trouwjurk voor de ceremonie en de receptie, en nog een derde jurk met sneakers voor het dansfeest. “Ik wilde niet dat Rugen mijn echte trouwkleed al zag bij de burgerlijke trouw”. En zo kon ze regelmatig even verdwijnen zich om te kleden en ‘opnieuw binnen te komen’, waar ze ook de gasten telkens opnieuw verwonderde met haar nieuwe outfit. 

Dat bleken uiteindelijk ook de leukste momentjes te zijn voor Nele en Rugen. Die kleine momentjes tijdens de foto’s of het omkleden waar ze enkel oog hadden voor elkaar. 


Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.


Barbecue en Mocktails à volonté

Op het menu? Barbecue! Een walking dinner met zitgelegenheid die ook bleef staan tijdens het dansfeest. Soms herschikken ze de zaal als de dansvloer wordt geopend, maar Rugen en Nele verkozen een setting die de hele avond behouden bleef.

Omdat ze zelf geen alcohol drinken, was er een rijk aanbod smakelijke mocktails en verfrissende limonades. Naast het standaard drankmenu, kozen ze bewust voor een beperktere hoeveelheid alcoholische dranken. "Op is op", dachten ze. Over het algemeen heerste er een eerder nuchtere en gezellige sfeer.



Foto's: Levensfotograaf Cherryblossom D.


De dansvloer is geopend

En dan… de openingsdans. Ze openden de dansvloer met Love You More van Racoon en dansten nog tot 2 uur door waarna iedereen terug naar huis reed. En Nele en Rugen? Die reden in stijl weer naar hun liefdesnest in die uiterst coole witte Triumph Spitfire. 


Advies van het kersverse echtpaar

  • Ook al liep de samenwerking met een wedding planner niet van een leien dakje, heeft het hen toch heel wat stress bespaard. Zeker op de dag zelf, waar alle onverwachte voorvallen op haar werden genomen. Twijfel je over de prijs? Je verdient de kosten sowieso terug met al de kortingen die zij krijgt als connectie bij verschillende event leveranciers. 
  • Bespaar niet op je fotograaf. Deze foto's zijn voor het leven, je wil de mooiste herinneringen aan deze dag.
  • Kies ook een aangename fotograaf, je deelt uiteindelijk je hele dag samen.
  • Luister niet te veel naar anderen hun mening en volg vooral wat je zelf leuk vindt
  • Gebruik een website om mensen te laten rsvp'en. Zo heb je je hele gastenlijst met alle specifieke voorkeuren in één plek.
  • Leg er niet te veel druk op. Observeer en geniet!

Ondanks hun hobbelige parcours, kwam alles uiteindelijk goed. Nele en Rugen maakten zich hier niet heel erg druk om, maar genoten gezellig van die mooie dag. Je vindt hun trouwfoto's trouwens terug op onze Pinterest pagina, waar hun trouwdag uiteindelijk een échte Pinterest trouw is geworden. 


Met dank aan: 


Echtpaar: Nele en Rugen

Fotograaf: Levensfotograaf Cherryblossom D.

Wedding planning: Bianca 

Ceremoniemeester: Huis van de Mens

Tent: Stretched.be

Decoratie: Goldfish Industries

Catering: BBQ Brothers

Trouwjurk: Linx Hasselt

Trouwkostuum: Linx Hasselt

Haar en Make-up: Britte van B-creations

Cake: ‘t Suikerhuys Sint Truiden & Zuut Leuven

DJ: DJ Olivier Arntz



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant