Dit is waarom een personeelsfeest je bedrijf sterker maakt

Tips en Trends

Een geslaagd personeelsfeest maakt je bedrijf sterker en werknemers gelukkiger. Toch zijn veel ondernemers terughoudend: is het wel slim om geld uit te geven aan een personeelsfeest als het bedrijf (nog) niet genoeg winst draait? Jazeker. Want juist dat jaarlijkse feest draagt bij aan de gezonde cultuur in je onderneming.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van een personeelsfeest? Hieronder vind je enkele redenen, waarom een personeelsfeest een echte meerwaarde is voor jouw bedrijf!


Blijk van waardering

Een personeelsfeest organiseer je in de eerste plaats om werknemers te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Het feest zelf geeft daar blijk van: als bedrijf neem je immers de moeite om werknemers een fijne, gezellige avond te bezorgen! Met een speech van de directeur versterk je dit punt. Zodat elk personeelslid aan het einde van de avond naar huis gaat met de gedachte; “het komt mede door mij dat dit bedrijf goed loopt” of “ook ik bouw mee aan iets moois!”


Motiveer je werknemers

Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren te maken gehad met reorganisaties, fusies of tegenslagen. Het is dan extra belangrijk om personeel opnieuw te motiveren. Een personeelsfeest kan daar een grote rol in spelen: je creëert een saamhorigheidsgevoel, geeft blijk van waardering én kunt werknemers eraan helpen herinneren waar jullie als bedrijf voor staan. Ook als het goed gaat met een onderneming is een personeelsfeest essentieel voor een gezonde bedrijfscultuur. Teamgevoel en motiverende woorden maken dat elk personeelslid weer weet waarom hij of zij voor deze organisatie is gaan werken!


Vergeet de hiërarchie

In elk bedrijf bestaat wel een zekere hiërarchie: zo neemt een secretaresse taken van een leidinggevende aan en zijn managers eindverantwoordelijk voor het werk van diverse personeelsleden. Maar op het jaarlijkse feest vergeten we de hiërarchie even. De directeur zingt net zo hard mee met de coverband en die nieuwe stagiaire heeft de beste dansmoves van de avond. De boodschap is duidelijk: we zijn allemaal mensen. We werken allemaal samen aan hetzelfde bedrijf met dezelfde visie.


Leer elkaar kennen

In het verlengde daarvan is een personeelsfeest bij uitstek geschikt om elkaar te leren kennen. De meeste mensen hebben op een gemiddelde werkdag alleen contact met collega’s van de eigen afdeling; maar het bedrijf bestaat uit veel meer collega’s! Je voelt je meer onderdeel van een bedrijf als je meer gezichten kent. Dat maakt het werk niet alleen gezelliger, maar ook efficiënter: de lijntjes worden korter en de onderlinge communicatie beter. Ook is het heel goed voor een organisatie als de afstand tussen directieleden en andere personeelsleden dankzij een personeelsfeest krimpt.

 


Tijd voor teambuilding

Op een personeelsfeest zijn ook mogelijkheden tot teambuilding. Soms gaat dit vanzelf; collega’s die elkaar kennen zoeken elkaar op en maken het gezellig. Maar je kunt dit als directie ook sturen. Bijvoorbeeld door bij een diner gebruik te maken van een tafelschikking, met werknemers van een afdeling bij elkaar aan tafel. Activiteiten zoals een volleybalwedstrijd, een speurtocht of kookworkshop zorgen ook voor teambuilding. Vastgeroeste sociale patronen en hiërarchie zijn met zulke feestelijke activiteiten gemakkelijker te doorbreken!


Geniet ervan

Tot slot – niet onbelangrijk - is een personeelsfeest natuurlijk bedoeld om plezier te maken. Je gunt werknemers immers een fijne dag of avond, omdat je dankbaar bent voor hun inzet voor jouw bedrijf. Bovendien draagt een geslaagd personeelsfeest bij aan een positief oordeel over de organisatie. Collega’s delen leuke, grappige, bijzondere herinneringen met elkaar en hebben het daar nog lang over. Dat versterkt de sfeer op de werkvloer en maakt het werken aangenamer!


Een feest om nooit te vergeten

Genoeg redenen om een personeelsfeest te organiseren! Maar uiteraard is een feest pas echt van waarde als je er een succes van weet te maken. Hoe doe je dat? In dit artikel lees je er meer over. Huur bijvoorbeeld een grote boot, of organiseer een dansfeest in een bijzonder pand. Laat werknemers genieten van een zwoele zomeravond op een mooi landgoed. Nodig ook partners en kinderen uit op een groene locatie met activiteiten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kies voor een setting die echt bij het bedrijf past en creëer een feest waar werknemers nog lang over napraten. Dat komt iedereen ten goede.


Wil jij ook een personeelsfeest of bedrijfsfeest organiseren? Dan vind je op Salino de mooiste locaties, leukste foodtrucks en beste cateraars.

Begin je zoektocht hier!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram