Trouwfotografie: 6 inspirerende trends voor 2024

Trouwfotografie: 6 inspirerende trends voor 2024

Tips en Trends

22/05/2024

Foto: Flowtography

Op zoek naar de trends in de wereld van trouwfotografie voor 2024? Of gewoon op zoek naar wat inspiratie voor jullie wedding fotoshoot? In dit artikel vind je de 6 hotste trends voor dit jaar! Dankzij een frisse focus op authenticiteit en de ervaring van jullie bijzondere dag mag je rekenen op indrukwekkende, unieke en sprekende trouwfoto’s. 

Pssst… Nog meer trends ontdekken? In dit artikel vind je de 5 belangrijkste (en nog steeds relevante!) fotografietrends van 2022 in een exclusief interview met fotografe Carolina van Lux Visual Storytellers. 


1. Persoonlijk en authentiek: jullie bruiloft foto's zijn echt helemaal ‘jullie’

De algemene trend in de wereld van events in 2024? Authenticiteit. Zowel de invulling als aankleding van events wordt steeds persoonlijker. Denk maar aan betekenisvolle objecten als tafelstukjes, gepersonaliseerde uitnodigingen en zelfs dress codes in de stijl van het toekomstige echtpaar.

Die frisse focus op authenticiteit, identiteit en persoonlijkheid vind je ook terug in trouwfotografie. De klassieke foto’s van vlijtig poserende trouwstelletjes maken plaats voor spontane beelden waar de liefde op natuurlijke wijze van af spat.


2. Videografie en trouwreportage: een documentaire over jullie speciale dag

In lijn met die spontane beelden ligt de opkomst van trouwreportages. Denk aan een soort documentaire over jullie trouwdag: de bruidegom die zich, lichtjes nerveus, voorbereidt op de wandeling naar het altaar, de bruid en haar bruidsmeisjes achter de schermen, of traantjes van de trotse (schoon)ouders van het echtpaar.

Je fotograaf of videograaf brengt de echte emoties op een natuurlijke en spontane manier in beeld. Dat kan zowel statisch, met bijna journalistieke trouwfoto’s, als op bewegend beeld. 


3. Content creators: nu ook op je trouwfeest!

Je trouwdag willen delen op social media? Heel herkenbaar! Nu lopen jullie als bruidspaar allicht liever niet de hele dag rond met een smartphone in de hand.

De oplossing? Een content creator als aanvulling op je fotograaf! Zo’n (professionele) content creator legt prachtige, intieme beelden vast - achter de schermen en tijdens het feest. Picture perfect en gelijk deelbaar met je familie, vrienden en volgers!


4. Polaroids: kant-en-klare kiekjes

Met een polaroid camera hoef je niet te wachten op het ontwikkelen van de foto’s. Je kiekjes komen, kant-en-klaar, uit het toestel gezoemd. Enkele tellen later heb je een prachtige foto in handen - vers van de pers! Perfect voor een live foto muur die gasten beetje bij beetje aanvullen met nieuwe foto’s, of als aandenken voor de genodigden.

Zo’n polaroid camera is hoe dan ook een prachtige toevoeging aan je trouwfeest. Schakel een professionele polaroid fotograaf in, of schaf zelf een polaroid camera aan (met voldoende fotopapier!) en geef die rond aan je gasten. Amusement, prachtige foto’s en sfeer zijn gegarandeerd!


5. Virtual Reality en 360-fotografie: herbeleef je trouwdag

Vraag het aan om het even welk echtpaar: je trouwfeest vliegt zo voorbij. Jullie speciale dagen herbeleven, zo vaak jullie maar willen? Geen probleem! Met een combinatie van 360-fotografie-technieken en Virtual Reality is dat in 2024 helemaal mogelijk. 

Steeds meer koppels kiezen ervoor om hun trouwalbum deze digitale twist te geven. Wandel, jaren na het trouwfeest, nog eens samen richting het altaar, en laat je keer op keer overrompelen door deze herbeleving van jullie prachtige dag.


6. Bruidsfotografie: een spontane fotoshoot met het bruidspaar

Helemaal hot de laatste jaren: spontane foto’s van de bruid, de bruidegom en natuurlijk het bruidspaar samen. 

Veel koppels kiezen ervoor om de fotoshoot voor het trouwfeest te organiseren, al dan niet in de buurt van jullie trouwlocatie. Zo heeft de fotograaf ruim de tijd om de meest prachtige beelden vast te leggen.


Hoe lang duurt zo’n fotoshoot voor je bruiloft?

Een goede trouwfotograaf trekt zo’n 1,5 tot 2 uur tijd uit voor een wedding fotoshoot. Zo is er zeker voldoende tijd om de mooiste plekjes vinden en prachtige beelden vast te leggen. Een kortere fotoshoot is uiteraard ook mogelijk - en wel zo handig als je die ergens tussen de ceremonie en het feest in plant.



Professionele huwelijksfotograaf gezocht voor je bruiloft? 

Op zoek naar een trouwfotograaf of videograaf? Maak kennis met tientallen foto- en videografen in België, neem vrijblijvend contact op en vind jullie ideale match! 


Maak kennis met onze favoriete trouwfotografen



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant