Een trendy foodtruck op jouw feest, hoeveel kost dat nu eigenlijk?

Een trendy foodtruck op jouw feest, hoeveel kost dat nu eigenlijk?

Tips en Trends

03/11/2021

Je wilt starten met de organisatie van je feest of evenement en hebt ervoor gekozen om te werken met één of meerdere trendy foodtrucks. Een super leuk idee!

Maar je stelt je nog steeds de vraag ‘wat kost een foodtruck nu eigenlijk?’


Wat kost een foodtruck algemeen? 

Omdat we merken dat deze vraag in Vlaanderen nog altijd sterk leeft, willen we hier graag even dieper op ingaan.

Alvorens het volledige kostenplaatje van de foodtruck in detail te bekijken, moeten we eerst algemeen opmerken dat de prijzen van verschillende foodtrucks natuurlijk erg uiteen kunnen lopen.

Daarnaast kan een foodtruck pas een exacte offerte opmaken op basis van de concrete informatie over jouw feest. Want elk feest is anders. De kosten zullen onder andere afhankelijk zijn van de gelegenheid (huwelijk, communie, bedrijfsfeest, enz.), het aantal personen en zullen ook afhankelijk zijn van de afstand die de foodtruck moet afleggen tot de locatie van het feest.

Maar, algemeen moet je wel rekening houden met een minimum bedrag van 600€ (excl. btw) en een minimum aantal van 50 gasten voor het huren van een foodtruck (een foodtruck huren voor een kleiner aantal gasten gaat uiteraard ook, maar dan zal je nog steeds hetzelfde minimum bedrag betalen).

 

Wat biedt een foodtruck mij allemaal?

We horen feestvierders wel eens verbaasd reageren wanneer zij horen dat je voor het huren van een foodtruck minimaal 600€ moet voorzien.

Wat je niet mag vergeten, is dat een foodtruck eigenlijk een mobiel restaurant of een soort van cateraar is.

Om te beginnen komt hij naar jou toe. Hij moet dus altijd een verplaatsing maken en zorgen voor flexibel personeel en materiaal dat op elke locatie kan functioneren. Verder zorgt hij voor een unieke beleving en sfeer op jouw feest. Zijn foodtruck zal altijd mooi ingericht en aangekleed zijn, met veel aandacht voor een eigen merk en leuke uitstraling. Dan bereidt hij met veel zorg jouw gerechtjes om ze op een korte tijdspanne aan jouw gasten te kunnen uitdelen. Kortom, Hij doet er alles aan om jouw bijzondere moment onvergetelijk te maken. 

Je moet er ook nog rekening mee houden dat de uitbater van een foodtruck niet enkel aan het werk is wanneer hij op jouw feest aan het koken is. Voor hij op jouw feest aankomt, heeft hij er al een uitgebreide voorbereiding opzetten van het opstellen van jouw menu, het aankopen van alle ingrediënten en het voorbereiden van de gerechten. Tenslotte moet hij, na het opdienen van alle gerechten, zijn volledige foodtruck opkuisen en terug rijden naar zijn standplaats.


Detailoverzicht

We geven je hieronder dan ook graag een gedetailleerd overzicht van de kosten die een foodtruck aanrekent om aan dit minimumbedrag te komen.

  • Zo zal een foodtruck gebruikelijk een opstartkost aanrekenen. Dit gaat om een vast bedrag, meestal tussen de € 150 en € 300. Deze kost wordt aangerekend voor de hele voorbereiding en opkuis die de uitbater van de foodtruck moet voorzien en voor de huur van de foodtruck en het gebruik van alle materialen.
  • Daarnaast betaal je uiteraard een bedrag per gerecht of menu dat aan je gasten geserveerd wordt. Dit kan sterk variëren van € 6 tot € 35. 
  • Verder rekent de foodtruck vaak een uurloon aan voor het werk dat hij en eventueel ander personeel op jouw feest moeten verrichten.
  • Tenslotte worden ook de reiskosten aangerekend, omdat de foodtruck naar jou moet komen. Dat ligt doorgaans tussen de € 0,35 en € 0,75 per kilometer.


Maar onthoud vooral dat een foodtruck zorgt voor een fantastische en unieke sfeer op jouw feest!

Ben jij nog op zoek naar een foodtruck om een unieke beleving op jouw feest te creëren? Neem een kijkje in ons uitgebreid assortiment. Met meer dan 100 foodtrucks op ons platform, kunnen we jou voor elke gelegenheid, elk soort feest en alle types eten een gepaste foodtruck aanbieden. 

Ik zoek de perfecte foodtruck


Wist je dat we bij Salino ook een extra service aanbieden voor bedrijven die een event organiseren? Ben je op zoek naar een foodtruck voor jouw bedrijfslunch, bedrijfsevent of teambuilding? Dan helpen we jou graag persoonlijk verder. We begeleiden je tot de beste foodtrucks voor jouw event, zorgen voor een persoonlijke offerte en nemen alle administratieve zorgen uit handen. Wil jij meer informatie over deze dienst? Kom eens kijken via: 

Ik zoek een foodtruck voor mijn bedrijfsevent


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Inspiratie

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie