Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

01/09/2021

Belgen en hun bier, het is een eindeloos liefdesverhaal. Al honderden jaren wordt er in ons land bier gebrouwen waar we trots op zijn en waar in de hele wereld over gepraat wordt. Maar wisten jullie ook dat verschillende van die oude brouwerijen ook worden gebruikt als event locatie? Op Salino vind je enkele prachtige exemplaren die zijn omgetoverd tot feestlocatie. Nog op zoek naar een unieke locatie voor jouw feest? Laat je hier inspireren.

 

Grand Café Lamot

 

 

Grand Café Lamot maakt gretig gebruik van het authentieke karakter van de voormalige brouwerssite. De verschillende zalen werden volledig gerenoveerd en het historische interieur werd aangevuld met hedendaagse architectuur.

Grand Café Lamot beschikt over 2 unieke feestzalen. Enerzijds is er de gerestaureerde brouwzaal met mezzanine en anderzijds de moderne foyer met panoramisch zicht op de Dijle en Rombouts Kathedraal. Beide hebben ze een uniek en flexibel karakter dat zich perfect aansluit aan jouw event.

 

Het Bierkasteel

 

Het verhaal van Het Bierkasteel begint bij Amadeus, hij is de stichter van het brouwersgeslacht Van Honsebrouck. Na enkele mislukte pogingen stichtte hij de brouwerij in 1900. Meer dan 100 jaar later, op 1 janurati 2009 gaf Luc Van Honsebrouck, het roer over aan zijn zoon Xavier. Xavier was toen al ruim twintig jaar actief in de brouwerij. Geleidelijk nam hij de leiding over van zijn vader en tot op vandaag staat hij aan het hoofd van de brouwerij.

Met het bierkasteel schrijft de familie Van Honsebrouck geschiedenis. De laatste 100 jaar werd er in ons land geen enkele volledig nieuwe brouwerij van deze omvang opgebouwd, op een nieuwe locatie.

Het bierkasteel is een multifunctionele event-, ontspannings- en belevingsruimte waar je letterlijk en figuurlijk kan proeven van het brouwersambacht overgoten met een hightech sausje. Je kan hier genieten, degusteren, feesten, ontdekken, vergaderen en nog zoveel meer.

 

Brouwerij de Koninck

 

Brouwerij de Koninck werd opgericht in 1833 in Antwerpen. Weinig Antwerpse bedrijven hebben een even innige band met de stad en een even rijke traditie als Brouwerij De Koninck. Het is ondertussen ook de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen.

Sinds enkele jaren stelt brouwerij de Koninck zijn site ook ter beschikken voor allerlei evenementen. De locatie is uiterst geschikt voor een divers aanbod aan events en incentives. Deze kan je ook telkens koppelen aan een unieke tour door de brouwerij en natuurlijk een degustatie van de bieren die er gebrouwen worden.


De Hoorn


Wie De Hoorn zegt, zegt Stella Artois. Oké, je aandacht hebben we. Brouwerij De Hoorn bestaat sinds 1923. Drie jaar later werd hier de allereerste Stella getapt en gedronken. Na een tijd verlaten te zijn geweest, is De Hoorn nu omgetoverd tot creatieve hub met adembenemende eventruimtes en hele toffe mensen. Het borrelt vandaag niet meer van de gist, wel van creativiteit! Op zoek naar een unieke locatie voor je event? Ga gerust even scouten bij De Hoorn. Het unieke en industriële karakter van onze sfeervolle eventruimtes, maakt van je seminarie, congres, diner of trouwfeest een onvergetelijke gebeurtenis. De Brouwzaal en Machinezaal ademen de geschiedenis van de brouwerij. Het Atrium pakt uit met architecturale ruimten.


Brouwerij Omer Vander GhinsteBrouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken.. Sinds 1892 bestaat deze Belgische familiebrouwerij. Met veel passie voor de authentieke karakterbieren brouwen zij reeds 5 generaties lang bier. Daarnaast wilt de familie de brouwerij graag ter beschikking stellen voor jouw event. 

“We hebben de brouwerij verbouwd en startten vorig jaar al met een vernieuwde brouwerijtour. Al gauw merkten we dat we veel vraag kregen naar het huren van de zalen waar we nu de tastings aanbieden.” vertelt Omer Jean Vander Ghinste. “We hebben 4 prachtige locaties ter beschikking waar bedrijven ongedwongen kunnen vergaderen, presentaties geven, lunches organiseren of andere type events tot 100 personen kunnen uitwerken. Tegelijkertijd hebben we tijdens de Coronaperiode niet stilgezeten en ons aanbod van activiteiten verder uitgebreid.” De bezoekers kunnen niet enkel genieten van een brouwerijtour met professionele gids, maar kunnen ook kiezen uit een aantal extra formules die de beleving van de bezoekers uniek maken. “Denk aan foodpairings waarbij verschillende bieren geschonken worden, in combinatie met bijhorende gerechtjes. En waarom niet een gewaagde combinatie maken met chocolade? De mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Omer Jean.


Geïnspireerd door deze prachtige locaties? Op Salino kan je nog veel meer unieke locaties ontdekken, met elk hun eigen verhaal.

 

Ontdek de mooiste feestlocaties


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie

Waarom samenwerken met een eventplanner een goed idee is!

Inspiratie