Showcooking als catering op je feest of event: what and why?

Showcooking als catering op je feest of event: what and why?

Inspiratie

01/05/2024

Showcooking als catering op je event? Da’s helemaal hot! In dit artikel ontdek je wat showcooking precies is en welke soorten showcooking er zoal zijn. Van gigantische pannen tot flakkerende vlammen: met showcooking zijn entertainment en culinair genot alvast aanwezig op je feest.


Wat is showcooking?

Open vuur, trillende hete lucht, rook, hippe barbecuestellen en gigantische pannen: dat is showcooking. Catering met een sexy twist, dus. 

Jij en je gasten genieten tegelijkertijd van heerlijke, versbereide gerechten en een heuse performance. De cateraar bereidt de gerechten namelijk live: recht voor je neus - en met heel wat spektakel.

Showcooking, ook wel front of live cooking, is daarmee de perfecte mix van catering en entertainment. Helemaal hot in 2024, en een absolute must have voor een knallend feestje of event.

Live cooking: culinair entertainment

Showcooking is een enorme meerwaarde voor je event.

Extra verse gerechten. De maaltijden worden ter plekke bereid en glijden als het ware recht van het fornuis op je bord.

Entertainment. Elk type cateraar brengt een andere show met zich mee: van koken in enorme paellapannen tot het aanwakkeren van authentieke houtovens. 

Unieke ervaring en bakken vol sfeer. Vuur, vlammen, rook, hitte en een vleugje adrenaline: showcooking is catering zoals je dat nooit eerder hebt ervaren. 


Showcooking op jouw event?


6 soorten showcooking: van houtovens tot keramische barbecues

Live cooking is er in allerlei vormen en formaten. Een beknopt overzicht met onze 6 favoriete showcooking stijlen:


1. Paella aan huis of op locatie

Zeevruchten, vis, vlees en verse groentjes: paella heeft het allemaal. De showcook bereidt de paella in een enorme paellapan, compleet met eigen brander. Zuiderse aroma’s, unieke smaakcombinaties en een zwoegende chef zijn natuurlijk ook inbegrepen.

Paella op je event? Op Salino vind je de beste paella partners, zoals La Fallera.



2. Barbecue & Grill

De showcooking klassieker? Barbecue en grill! Stevige vlammen, met roet beslagen barbecues, heerlijk geurende rook en een vers stukje vlees: wat wil een mens nog meer? 

Boek op Salino de heetste vlammen voor je event! 



3. Smoker

Mag het nog net dat beetje malser? In een smoker worden vleesgerechten langzaam gegaard. Dat relaxte proces zorgt voor een nog intensere, unieke smaak, heerlijk mals vlees en een avond vol sfeer! 

Meer weten? The Rebel Smoker  is dé smoker specialist van Vlaanderen.



4. Pizza-oven (houtoven)

Pizza? Heerlijk. Verse pizza? Nog beter. Verse pizza uit een authentieke houtoven? Het summum wat pizza betreft!

Zo’n houtoven zorgt bovendien voor een niet te evenaren gezelligheid op je event: op en top Italiaans, verser dan vers, en gewoon 100 procent genieten. 

Mag zo’n houtoven niet ontbreken op jouw event? Check dan even bij Attorno , Dolcetto of Michiels Pizza



5. Ofyr

Ofyr lijkt wat op een barbecue, maar is toch net een beetje anders. De grote, kegelvormige schaal steunt op een sokkel en wordt gevuld met hout. Boven op de kegel legt de cateraar een plancha: een ringvormige kookplaat voor verse groenten, vlees en vis. Met andere woorden: esthetisch én culinair verantwoord.

Maak kennis met het Ofyr barbecueën met Verde Ofyr BBQ



6. Green Egg

Nog een barbecue met twist: de Green Egg. Deze van oorsprong Amerikaanse barbecue bestaat uit keramiek, waardoor gerechten sneller garen, hun smaak beter bewaren en minder snel uitdrogen dan op een gewone barbecue.

Helemaal dol op de Green Egg of gewoon graag een keertje uitproberen? Check dan eens bij Top Of The Grill



Showcooking aan huis of op je feestlocatie? Vind je nieuwe favoriete cateraar bij Salino!

Front cooking, live cooking, showcooking… Hoe je ‘t ook wilt noemen, een live kookspektakel op je event zorgt hoe dan ook voor sfeer, gezelligheid en een unieke eetervaring voor elke gast. Op zoek naar de juiste showcooking cateraar voor jouw event? Bij Salino vind je jouw ideale match!


Vind de ideale cateraar voor jouw event


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant