Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Inspiratie

27/10/2021

België. Waar iedereen wel graag eens geniet van een terrasje, goed gezelschap, lekker eten en drinken. Maar het aanbreken van de herfst of winter hoeft zeker niet te betekenen dat we buiten geen lol meer kunnen trappen. Jawel, ook in koudere tijden kunnen tuinfeesten een succes zijn. Maar hoe krijg je zoiets nu voor mekaar en hoe zorg je ervoor dat niet al je gasten naar hun warm huis willen vluchten? Hieronder vind je een paar ideetjes en tips waarmee je je gasten een onvergetelijk wonderlijk winterfeest kan bezorgen. Origineel, betaalbaar én haalbaar!

1. Uitnodiging

Het begint allemaal bij het uitnodigen van je gasten. Licht ze in over het feit dat je feestje in openlucht zal zijn, dat het in die periode waarschijnlijk koud is en vraag ze om een warme jas mee te brengen. Zo is iedereen voorbereid en zal niemand in een zomerjurkje komen aanzetten.

2. Vuurkorven (met marshmellows! en worstjes!)

Een paar vuurkorven, wat banken en stoelen er rond: sfeer gegarandeerd. Origineel idee voor een hapje: voorzie satéprikkertjes met daarop marshmellows en worstjes. Je gasten kunnen deze boven het vuur houden en zelf hun snack klaarmaken.