Trends: 4 tips voor health en mentaal welzijn op business events

Trends: 4 tips voor health en mentaal welzijn op business events

Tips en Trends

28/05/2024

Een business event organiseren biedt je de ultieme kans om je werknemers of collega’s eens goed in de watten te leggen. In 2024 mag je dat vrij letterlijk nemen. In de event sector geldt namelijk een frisse aandacht voor zowel het mentale als fysieke welzijn van de gasten. Op-en-top gezond, dus! Maar waar komt de trend vandaan? En hoe organiseer je zo’n healthy bedrijfsevent? Dat lees je hier!


Psst.. Nood aan persoonlijke begeleiding bij de organisatie van je event?  Salino staat voor je klaar!

Steeds meer aandacht voor welzijn op het werk

Welzijn op het werk gaat over veel meer dan de fysieke gezondheid op de werkvloer. Waar de aandacht vroeger vooral lag op zaken als arbeidsveiligheid en ergonomisch ingerichte bureaus, komt er nu ook steeds meer aandacht voor het mentale welzijn en de algemene fysieke gezondheid van werknemers. Een trend die zich weerspiegelt in de wereld van business events. 


Dé zakelijke event trend van 2024? Welzijn!

Je las het misschien al in ons artikel over de event trends van 2024: ook in de event sector duikt een verhoogde aandacht op voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van de gasten.

Een zakelijk event geeft de sfeer op de werkvloer sowieso een enorme boost. Events zijn bovendien een geweldige manier om werknemers te bedanken voor hun inzet en het harde werk. Tegelijkertijd bieden ze een unieke kans om het hele bedrijf samen te brengen. 

Door ook tijdens het event in te zetten op het mentale en fysieke welzijn van de werknemers haal je nog meer uit het feest. Hieronder ontdek je hoe je wellness introduceert op je volgende personeelsfeest of bedrijfsevent.


Organiseer je healthy bedrijfsevent met Salino


Hoe organiseer je een healthy bedrijfsevent?

Hoe pak je dat nu praktisch aan? Deze 4 tips helpen je op weg! 

Tip 1: Kies een healthy feestlocatie: van openlucht events tot eventzalen in groene omgeving

Je hebt vast zelf al ervaren dat de natuur een (meer dan) positief effect heeft op je geest. Kies daarom voor een healthy bedrijfsevent in het groen. Frisse lucht, een natuurlijke omgeving en de rust van open velden of feeërieke bossen zijn een welkome verademing voor alle werknemers.

Liever een feest op bijvoorbeeld de parking van het bedrijfsterrein? Met plantaardige decoratiestukken en een gezellige feesttent breng je de natuur wat dichterbij.


Foto's: Business Event Salino, Maïsterplan, Kasteelhoeve de KerckhemTer Meiren

Boek een healthy venue in je buurt


Tip 2: Organiseer actieve teambuilding-momentjes

Van een rustgevende tai-chi les tot een gezellige bedrijfswandeling: tijdens een healthy bedrijfsevent breng je iedereen op een actieve manier bij elkaar. 

Organiseer bijvoorbeeld een sportcompetitie waarin alle werknemers zich even helemaal kunnen laten gaan en ijzersterke banden gesmeed worden. Mag het wat meer à l’aise? Voorzie begeleide relaxatie-oefeningen of een ontspannende yogales voor beginners. 

Daarmee geef je vorm aan het event en voorzie je gezamenlijke relaxatiemomenten als afwisseling tussen gastsprekers of workshops.


Tip 3: Boek gezonde foodtrucks voor een ontspannen en (inter)actieve cateringervaring

Ook de catering op het bedrijfsevent geef je een gezonde twist. Laat de frietjes even voor wat ze zijn en trakteer de genodigden op heilzame gerechten uit een gezellige foodtruck. 

Steeds meer foodtrucks leggen de focus op gezonde en overheerlijke gerechten. Een droog bordje sla? Dat is al lang verleden tijd! Denk aan poké of acai bowls, vegetarische gerechten of een gezonde flatbread pizza.

Bijkomend voordeel? Foodtrucks zorgen voor activiteit en interactie. Iedereen krijgt de kans om gezellig (staand) bij te keuvelen met collega’s, nieuwe gezichten in het bedrijf en medewerkers van andere diensten. Kortom: met een foodtruck breng je mensen bij elkaar.


Foto's: Alaise Bowls, Poké Poké, De Ecotariër Foodtruck, Mosa Mosa Foodtruck

Vind de lekkerste gezonde foodtrucks in Vlaanderen


Tip 4: Opteer voor alcoholvrije drankjes

We zijn ons steeds meer bewust van de effecten van alcohol op lichaam en geest. In het kader van fysiek en mentaal welzijn is het dan ook een geweldig idee om alcoholvrije drankjes aan te bieden op je business event.

Tijdens een alcoholvrij event hoef je het heus niet bij glaasjes water en flesjes frisdrank te houden. Bij Salino vind je verschillende leuke drankentrucks met een smakelijk aanbod aan ter plekke geshakete mocktails.


Verras je gasten met heerlijke mocktails


Healthy event organiseren zonder stress? Salino staat je bij!

Een event organiseren doe je niet op een-twee-drie. Er komt heel wat kijken bij het plannen en verzorgen van een knallend bedrijfsevent. Daar kunnen wij over meespreken! Wil jij jouw personeelsfeest of bedrijfsevent tot in de puntjes laten organiseren? Besteed de verzorging van je event dan uit aan ons ervaren team. 

Wij bieden je persoonlijke begeleiding en nemen, indien gewenst, de volledige organisatie van jouw event op onze schouders. Blije werknemers, een ontspannen sfeer en een onvergetelijke dag vol weldaad zijn gegarandeerd!


Ontdek onze service voor bedrijven





Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant