Catering op wieltjes: de 5 leukste soorten foodtrucks voor je lente- of communiefeest

Catering op wieltjes: de 5 leukste soorten foodtrucks voor je lente- of communiefeest

Inspiratie

14/02/2024

Foto: Ons Lucy

Tijd voor het communie-of lentefeest van je kleine spruit? Hoera! Daar hoort natuurlijk een spetterend feest bij. Met een foodtruck scoor je gegarandeerd punten bij zoon-of dochterlief en je gasten. Niets zo gezellig, lekker én praktisch als een mobiele keuken met de heerlijkste gerechten. Onderaan dit artikel vind je de 5 leukste foodtrucks die de harten van jong en oud sneller doen kloppen.

De 5 populairste soorten foodtrucks voor communie- en lentefeesten

Nood aan inspiratie? Deze 5 soorten foodtrucks zijn gegarandeerd een hit op elk kinderfeest!

1. Lekker Italiaans: Foodtrucks met pizza’s en pasta

Pizza foodtrucks zijn razend populair op kinderfeestjes, maar scoren ook goed bij een volwassen publiek. Logisch ook: wie houdt er nu niet van een heerlijke pizza met toppings naar keuze? 

Kies voor de traditionele pizza’s uit authentieke Italiaanse houtovens van Attorno , Dolcetto, of bewonder de spectaculaire pizza-moves van Pizza Florentino.  Liever pasta op het menu? Nodig Ritorno  uit en schuif samen met je gasten aan aan de gezellige pastatafel. 


Attorno, Dolcetto, Pizza Florentino, Ritorno


Pizza, pasta - perfect!


2. Hamburger foodtrucks: Burgers met alles erop en eraan

Nog een geliefde optie: een heus hamburgerfestijn. Hamburger foodtrucks serveren originele, overheerlijke en kindvriendelijke burgers. Foodtrucks als die van de Burgertruck en Burgers & Co serveren heerlijke hamburgers met kwalitatieve, kraakverse ingrediënten.

Burgertruck, Burgers & Co

Boek een burger foodtruck


3. Tafelen in stijl: Kies uit klassevolle menu’s en formules

Foodtrucks worden vaak geassocieerd met streetfood, maar een nieuwe generatie foodtruck-eigenaars bewijst dat het ook anders kan.  Foodtrucks zoals Cuisette  en de Fingerfoodtruck  schotelen jou en je gasten een volwaardig menu voor met voor-, hoofd- en nagerecht. Kies uit een van de unieke formules of stel een volledig feestmenu op (kinder)maat samen.


Cuisette, Fingerfoodtruck

De chiqueste foodtrucks voor een lentefeest met stijl


4. Dessert alert: Foodtrucks met wafels en pannenkoeken

Zoet, zoeter, zoetst! Ovamo , Ons Lucy  en andere dessert trucks veroveren de harten van zoetekauwen van elke leeftijd. Geniet van wafels op een stokje, verras je gasten met smoutebollen of les je dorst met de leukste frisse drankjes. 

Ovamo, Ons Lucy


Ovamo, Ons Lucy

Maak kinderdromen waar met deze dessert foodtrucks!


5. Van Aziatisch tot Mexicaans: Foodtrucks met gerechten van over heel de wereld

Het hele foodtruck concept is van origine gelinkt aan streetfood gerechten van over de hele wereld. Met het Gentse Gulzig  neem je je gasten in gedachten mee naar verre bestemmingen. Kies uit een waaier aan originele concepten, serveer je favoriete mediterraanse gerecht of mix en match naar hartenlust traditionele Aziatische en Tibetaanse gerechten van The Himalaya Club.


Gulzig, The Himalaya Club

Verras je gasten met internationale gerechten

Waarom kiezen voor een foodtruck als catering?

Wat maakt foodtrucks zo’n leuke optie voor een kinderfeest?

  • Praktische catering zonder zorgen: Een foodtruck rolt de lekkerste gerechten recht naar de feestlocatie. Je hoeft zelf geen keuken of zaalpersoneel te voorzien: alles wordt op voorhand voor jou geregeld. Handig ook, want je bent waarschijnlijk meer dan druk in de weer met de planning van het lente- of communiefeest!
  • Uniek en origineel: Foodtrucks geven je lente- of communiefeest een unieke touch. Elke foodtruck levert naast heerlijke gerechten namelijk ook een eigen, authentieke présence.
  • Sfeervol: Een foodtruck brengt je gasten bij elkaar. Iedereen geniet op eigen tempo van een heerlijke maaltijd. Tafelen zonder vaste zitplaatsen nodigt bovendien uit om bij te kletsen met mensen die je al even niet meer gezien hebt, of net om een praatje te slaan met nieuwe gezichten. 
  • Flexibel: Foodtrucks zijn mobiele en uiterst flexibele keukens. Ze verplaatsen zich probleemloos van de ene locatie naar de andere. Bovendien kunnen ze zich daardoor makkelijker last minute vrijmaken voor een feestje én zijn ze ruimer beschikbaar dan een gewone cateraar. Heb je bepaalde wensen (en staan die niet expliciet vermeld op het menu)? Deze professionele en gepassioneerde cateraars doen het nodige om aan al je culinaire wensen te voldoen!
  • Catering op maat van je budget: Foodtrucks bieden professionele catering aan schappelijke prijzen. 


Foodtrucks boeken? Dat doe je bij Salino!


Wat mag zo’n foodtruck feest kosten?

Een foodtruck boeken voor een dertigtal gasten kost gemiddeld 600 euro. Hoeveel je precies betaalt voor een foodtruck  op je lente- of communiefeest, is afhankelijk van onder meer het aantal gasten, het type foodtruck en de gekozen formule.


Vind de leukste foodtrucks binnen je feest budget


Hoe een foodtruck bestellen voor je communie- of lentefeest?

Een foodtruck bestellen doe je snel en eenvoudig via Salino. Op ons platform vind je bijna 200 unieke foodtrucks voor jouw communie- of lentefeest.  Gebruik ons handige filtersysteem om de ideale foodtruck te vinden voor je feest, of scroll naar hartenlust door het ruime aanbod.

Nodig je favoriete foodtruck uit of organiseer een heus foodtruck festival met meerdere trucks. In dit artikel vind je praktische tips. 


Vind de ideale locatie voor je communie- of lentefeest




Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant