Van Passie tot Ondernemend Chefkok: Vincent's Culinaire Reis

Van Passie tot Ondernemend Chefkok: Vincent's Culinaire Reis

Inspiratie

08/06/2023

Met Thirst kookte chefkok Vincent tot enkele jaren geleden voor enorme feestconcepten, die ze bovendien ook verzorgden van a tot z. En toen kwam corona... Dat stelde Vincent voor de levensgrote keuze: alleen doorgaan, of stoppen zoals zijn twee vennoten? Hij koos het eerste en droomt ondertussen alweer van het opnieuw heropleven van die goeie ouwe gloriedagen. 


De liefde voor de horeca

Een puber van 14 was hij, toen hij bij zijn neef begon als barista en ober in een cocktail- en champagnebar. Van enkel dranken breidde hun aanbod geleidelijk uit naar fingerfood en catering. En zo groeide ook zijn liefde voor de horeca, en meer bepaald het koken. 

Het zette Vincent aan om na zijn middelbare studies kokschool te volgen. Niet het gebruikelijke parcours, maar zo bouwde hij wel de nodige ervaring en kennis op om vanuit zijn passie kwalitatieve gerechten aan te bieden. 



Vincent kookt als cateraar op trouwfeesten, verjaardagsfeesten, communiefeesten, op familiefeesten met Kerst, Pasen, etc. Maar evenzeer voor bedrijfsfeesten of teambuildings. Met plezier komt hij naar je toe en met passie tovert hij culinaire hoogstandjes op je bord. Huur je hem als cateraar, poetst hij je keuken helemaal schoon. Vincent weet wat kwaliteit is en maakt het verschil in alles wat hij doet, zowel achter zijn fornuis als in zijn service. 


De zee op je bord 

Vincent's signature gerechten? Dat is ongetwijfeld vis. De keuzes en prijzen verschillen hier sterk in. Daarom bespreekt hij het menu eerst op voorhand met jou, zodat je zeker niet voor verrassingen komt te staan. De prijs-kwaliteitsverhouding staat hierbij voorop. Hij past zijn menu’s aan de jaarlijkse feestdagen aan, en ook als je opnieuw bestelt staat hij open voor de samenstelling van een nieuw menu. De klant is effectief koning. Ook vlees kan geserveerd worden, hoewel de nadruk op vis behouden blijft. 



Thirst for more

Ooit was hij betrokken in een veel grotere organisatie. Thirst is een evenementen concept waarin Vincent met zijn twee vennoten totaalbelevingen organiseerde. Vincent was de spilfiguur die achter pot en pan de lekkerste gerechten op tafel toverde. Als kok kookte Vincent voor enorme groepen mensen en diverse evenementen die door Thirst tot in de puntjes werden uitgewerkt. Op een begeven moment kookte hij op een trouwfeest voor wel 1000 personen in Waagnatie. Wat een tijden!



Zijn leukste projecten? Dat zijn dan n de grotere huwelijken waarin hij wordt uitgedaagd om alles op wieltjes te laten verlopen. Het gevoel dat het hele team weet wat ze doen, en met de nodige synchroniciteit en kunde de borden warm weten af te leveren bij hun eindbestemming, dat geeft wel echt een kick! En zelfs in Cannes en Frankfurt is hij nog steeds jaarlijks gedurende enkele dagen te vinden achter de cocktailbar op de Mipimbeurs en Wolf Oil. 

Tot corona roet in het eten gooide, amuseerde Thirst zich met het uitbouwen van zo'n volledige event concepten, gedurende wel 12 jaar. In de organisatie namen zij de catering, locatie, decoratie, muziek, ... voor hun rekening. Kortom, alles wat er nodig was om een fantastische ervaring neer te zetten. Tot de pandemie de horeca platlegde en ook zij hun zaak moesten stilleggen. 




The Culinary Shop

Bummer! Maar toch bleven ze niet bij de pakken zitten: "Wat als we de restaurantbeleving nu eens tot bij de mensen thuis brachten?" En dan hebben we het niet over de doorsnee takeaway in kartonnen doosjes. Maar over hoogstaande menu’s in porseleinen servies. Gewoon op te warmen in de oven, én klaar! 



Dat is The Culinary Shop. Een concept waar je kiest voor een culinaire thuisbeleving. De gerechten leveren ze volledig klaargemaakt in een koelbox tot aan je voordeur of bij je buur. Een doodsimpel systeem, dankzij een duidelijke handleiding en chronologische uitpak volgorde. Met als visie de gastheer of -vrouw zo veel mogelijk te ontzorgen, en hen zo min mogelijk in de keuken te doen verdwijnen. Nét alsof alles nog steeds ter plaatse voor je wordt bereid. 



Een succesvol concept in die beperkende jaren tijdens de pandemie! Op een begeven moment leverden ze wel over heel België. Na je feest plaats je gewoon alles weer in je koelbox. Je hoeft zelfs niet af te wassen, dat zit mee in de service. En voilà, team Thirst pikt het pakket weer op waar ze het achterlieten. 



De heropleving van de horeca

Maar toen België opnieuw mocht feesten en weer op restaurant mocht, merkten ze dat er veel kracht achter hun Thirst concept verloren was gegaan. Toen Vincent’s 2 vennoten besloten om zich te heroriënteren, waagde hij dapper de sprong. 

Hij koos ervoor om alleen verder te gaan. En runt The Culinary Shop én Thirst nu als zaakvoerder en chefkok. Een uitdaging die Vincent niet schuwt. Integendeel, hij droomt alweer van het opnieuw uitbouwen van Thirst en de herbeleving van die goeie ouwe gloriedagen. 




Nu kan je Vincent's kookkunsten inhuren bij de viering van al je levensgebeurtenissen. Als cateraar bereidt hij met liefde de gewenste smaken voor je feest. Ook The Culinary Shop kan je nog steeds boeken als je het liefste kiest voor een intieme thuisbeleving waar je zelf je eigen gerechten opwarmt. 

Het kriebelt bij Vincent om terug te evolueren richting dat totaalconcept van Thirst. Zijn ambitie is om zijn team geleidelijk aan uit te breiden. Boven 30 personen biedt hij nu al tafeldecoratie en styling aan, waarvoor hij momenteel samenwerkt met een wedding planner. De eerste stapjes richting een beloftevolle toekomst!



Loopt het water je ondertussen in de mond? Terecht! Dan kan je Vincent gewoon boeken en komt hij met plezier jouw richting uit. Met alweer gegarandeerd volwaardige culinaire smaken op je tong. 


Boek Thirst of The Culinary Shop



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant