Ons advies bij het uitstellen van je huwelijksfeest wegens COVID-19

Inspiratie


Liefste koppels,

Laat ons eerst nog eens benadrukken hoezeer we met jullie meeleven. We begrijpen dat dit coronavirus voor jullie een enorm stressvolle periode veroorzaakt. De onzekerheid of jullie huwelijk zal kunnen plaatsvinden of moet uitgesteld worden, hoe en naar wanneer je je feest moet uitstellen. 

Je voelt je misschien verdrietig, boos of uitzichtloos. Misschien ook wel schuldig omdat je dit allemaal voelt, als je weet welke drama’s zich op dit moment overal ter wereld afspelen. Weet dat dit allemaal volledig normaal is en dat je hier niet alleen in bent!

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en werken toe naar hetzelfde doel … ervoor zorgen dat jullie de mooiste dag van jullie leven zullen beleven, ook als deze dag wat later zal plaatsvinden dan initieel gepland was. 

Lees daarom hieronder ons advies over het uitstellen van jouw huwelijksfeest. 


Start bij het contacteren van je leveranciers

Maak een lijst van al je leveranciers en bekijk de overeenkomsten die je met hen hebt. Wat zijn bij elk van je leveranciers de mogelijkheden om je feest uit te stellen? Werk je samen met een weddingplanner, contacteer dan natuurlijk eerst je weddingplanner. Zij zullen je helpen om de juiste stappen te zetten.  

Maak dan een duidelijk overzicht op welke data je verschillende leveranciers nog beschikbaar zijn, zodat je een nieuwe vrije datum kan zoeken die voor alle partijen nog past. 

Houd er rekening mee dat jouw leveranciers in een zelfde stressvolle situatie verkeren als jij. Zij werden verplicht om hun activiteiten stop te zetten en zullen mogelijks verschillende maanden moeten overbruggen zonder enige inkomsten. Wees daarom geduldig met mekaar. Een paar lieve, begripvolle woorden naar je leverancier kunnen wonderen doen. 


Een nieuwe optie nemen doe je bewust

Wellicht ben je op dit moment nog in de onzekerheid of jouw feest zal kunnen doorgaan en twijfel je naar welke datum je jouw feest moet uitstellen. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk en werkelijk een moeilijke beslissing op dit moment. 

Probeer toch om erg bewust om te gaan met je keuze voor een nieuwe datum en het nemen van opties op bepaalde data. Heel veel trouwkoppels zullen hun huwelijksfeest willen uitstellen naar later dit jaar, of zelfs naar volgend jaar. Daardoor zullen vrije data schaars worden. Denk daarom aan mekaar, en probeer geen opties te nemen bij meerdere leveranciers of voor verschillende data tegelijk. 


‘Think outside the box’ voor je nieuwe datum

Zoals we zonet al schreven, zullen we helaas in de tweede helft van dit jaar, begin 2021 en ook in het hoogseizoen van 2021 met een opeenstapeling van uitgestelde feesten geconfronteerd worden. Je feestlocatie en andere leveranciers zijn daardoor nù al met hun agenda aan het jongleren en zullen daardoor mogelijks niet meer beschikbaar zijn op de datum van jouw keuze. 

We weten allemaal dat zaterdagen vaak meer dan een jaar op voorhand volgeboekt zijn. Je zal daarom veel meer kans maken om je nieuwe datum te kunnen prikken op een vrijdag, zondag of zelfs een weekdag. En, geloof ons, je feestlocatie en andere leveranciers zullen je daar heel dankbaar voor zijn, aangezien ook zij enkel proberen hun hoofd boven water te houden en door deze lastige tijd heen te raken.   

We beseffen dat dit voor vele trouwkoppels een heel moeilijk idee is. Het was niet jullie keuze om te veranderen van trouwdatum, jullie hebben hier niet om gevraagd en jullie hadden je huwelijksdag wel heel anders voorgesteld, laat dat duidelijk zijn! Maar laat ons proberen om ons zo open-minded mogelijk op te stellen en samen te werken zodat jullie alsnog het beste feest aller tijde kunnen houden. 

(Kan je wel wat meer inspiratie gebruiken over het re-organiseren van jouw huwelijksfeest naar een huwelijksfeest op een a-typische dag? We werken momenteel aan een artikel met extra inspiratie hierover. Houd ons blog, sociale media of facebookcommunity hiervoor zeker in het oog.)


Breng je gasten op de hoogte

Heb je definitief de beslissing genomen om je feest uit te stellen (zelfs als je nog niet met zekerheid kan zeggen naar welke datum), dan breng je natuurlijk ook best tijdig je gasten daarvan op de hoogte. 

Heb je jouw uitnodigingen nog niet verstuurd, dan kan je deze alsnog gebruiken dankzij een kleine aanpassing. Zo kan je bijvoorbeeld een stijlvol labeltje met de nieuwe datum aan je uitnodiging toe te voegen. 

Had je jouw uitnodigingen wel al verstuurd, dan kan je jouw gasten op de hoogte brengen via bijvoorbeeld het creëren van een Facebook groep of een Facebook Messenger groep met al jouw gasten. Een email werkt natuurlijk ook nog altijd even goed. Of wil je er wat meer werk in steken, dan kan je een heuse huwelijkswebsite maken waarop je je gasten op vaste tijdstippen verder op de hoogte houdt (maak bv. je eigen website met: What a love story).

Wil je de aankondiging van je nieuwe datum op een stijlvolle manier doen, dan kan je bijvoorbeeld de applicatie Canva gebruiken om een mooie change-the-date kaart te maken. De applicatie is volledig gratis en heel eenvoudig in gebruik met eindeloos veel mogelijkheden om een stijl te creëren die naadloos aansluit bij jouw huwelijksfeest. Zelfs als je momenteel nog niets wilt beslissen over het uitstellen van je feest, is het misschien wel goed om je gasten ook daarvan op de hoogte te brengen. Ook bij hen is er veel onzekerheid of jullie feest al dan niet zal kunnen plaatsvinden. Daarom is het wel leuk om hen nu al op de hoogte te houden. 

(Heb jij andere leuk tips over het aankondigen van het uitstel van je huwelijksfeest, stuur ons dan zeker een berichtje of post je tips in onze facebook community. Zo kunnen jullie ook mekaar inspireren!)


Plan iets leuk op je originele huwelijksdatum

Je originele huwelijksdatum zal misschien opnieuw een wat moeilijker momentje voor jullie zijn. Plan daarom op deze dag zeker iets speciaal voor jou en je partner. Ik hoor jullie al denken ‘hoe doen we dat in tijden van lock down’, maar ook in jullie ‘eigen kot’ kan je van dit moment iets heel speciaal maken. 

Wij denken aan een extra speciale fles champagne, laat eens een culinair hoogstandje van een cateraar in je omgeving aan huis leveren, maak je helemaal op alsof het een echte ‘night out’ zou zijn (want laat ons eerlijk zijn, in tijden van lock down hebben we daar misschien wel wat minder aandacht aan besteed) of schrijf mekaar nog eens een echte liefdesbrief. Kortom, maak er een romantisch moment van!


Wat er ook gebeurt, blijf er in geloven … jullie dag zal komen en wanneer dat gebeurt zal het een extra betekenis aan deze mooiste dag van jullie leven geven. Jullie feest zal nòg romantischer zijn, jullie gasten nòg enthousiaster en hun dansmoves nòg indrukwekkender. 

Stop dus niet met het plannen van je feest! Het leven zal verder gaan na het corona virus en er staan zoveel mensen in de huwelijkssector te wachten om te helpen jouw mooiste dag waar te maken. 


Stay safe and let's celebrate later !

Het Salino-team


Check onze Facebook community


Toch nog op zoek naar een huwelijksleverancier? Vind de beste leveranciers op ons platform

Mijn huwelijksleveranciers vinden

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram