Foodtruck alert! De 10 leukste soorten foodtrucks voor je event

Foodtruck alert! De 10 leukste soorten foodtrucks voor je event

Inspiratie

14/03/2024

Foto: Boker Tov Foodtruck

Met foodtrucks voorzie je professionele catering, zorgeloos genot én bakken vol sfeer op je feest of event. Maar welke foodtrucks nodig je uit? In dit artikel vind je de 10 leukste soorten foodtrucks - die je bovendien naar wens kunt mixen en matchen voor een meer-dan-memorabele culinaire avond. Op zoek naar inspiratie? Lees dan vooral even verder!

1. Klassieker: Foodtruck met frietjes

Een gegarandeerde hit op elk Belgisch event: de frietjestruck! Niemand die zich niet minstens een beetje in de watten gelegd voelt met een heerlijke portie versgebakken frietjes. Kies uit fijne frituurfrietjes, ambachtelijke frietjes of Amerikaanse potato wedges. Een (al dan niet vegetarische) frituursnack erbij, en iedereen kan er weer tegenaan. 


French those fries!


2. Burgertrucks: Culinair verantwoorde hamburgers


Mag het wat meer zijn dan een frituur snack? Wil je jouw gasten trakteren op een absolute klassieker in een modern jasje? Of doen culinaire burgers je gewoon buitenzinnig watertanden? Redenen genoeg om een burgertruck uit te nodigen op jouw event.

Met chefs zoals die van Burgertart en The Rollin’ Burger genieten jij en je gasten van gourmet-waardige hamburgers. Artisanale broodjes en dagverse ingrediënten, samengesteld door een gepassioneerde foodtruckchef? Yes, please!


Bekoor je gasten met de heerlijkste burgers



Foto's: The Rebel smoker, The Rollin’ Burger, Delicious Burgers, Burger Art


3. Italiaanse foodtrucks: Pasta, pizza en Italiaanse desserts

Picture this: de zon schijnt. Een briesje waait zachtjes over je feestlocatie. Jullie neuzen worden beroerd door het onmiskenbare aroma van verse pizza. Kortom: de perfecte aanzet van een onvergetelijke avond.

Foodtruckchefs zoals die van Louis’ Pizza overladen je feest met authentieke Italiaanse vibes. Het hoeft trouwens helemaal niet om pizza te gaan: de pastamobiel van Pasta La vista genieten jullie van - je raadt het al - een overheerlijk kommetje pasta. Met pesto, carbonara of andere sausjes naar wens, natuurlijk!


Pizza, pasta, of een beetje van allebei?


4. Kleine hapjes: Snacks, tapas, voorgerechtjes en aperitiefjes

Klein feestje? Klein hongertje? Of gewoon tijd voor een smakelijk tussendoortje? Het is lang niet altijd nodig om je gasten te overladen met een uitgebreid menu. Foodtrucks als Over The Topping of Fingerfoodtruck weten het als geen ander: klein ís fijn. 


Laat die hapjes maar komen!


5. Outdoor cooking op locatie: Ofyr, Green Egg of BBQ foodtrucks

Voor een waar kookspektakel - inclusief vuur, rook en wakkerende vlammen - kies je voor een outdoor cooking foodtruck. Chefs als die van Verde Offyr BBQ  en The Rebel Smoker  trakteren je niet enkel op heerlijke gegrilde gerechten, maar ook op een vurige show. 

De robuuste gezelligheid van een Ofyr, Green Egg of rustieke barbecue valt bijna niet te evenaren. Een stoere, sfeervolle avond? Da’s gegarandeerd!


Doorstaan jij en je gasten de vuurproef?



Foto's:  Verde Offyr BBQ, Kukkelekuu, Gulzig, Top of the Grill 

6. Mix & match: voor elk wat wils

Kun je niet kiezen? No worries! Ook voor wie graag een beetje van alles proeft en zijn/haar gasten graag verschillende keuzes voorschotelt, zijn er leuke opties.

  • Zo vind je bij Mi! STREETFOOD een interessante mix van onder meer Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Mediterraanse gerechtjes. Geniet van een heerlijk broodje falafel, Amerikaanse burgers of een kommetje kruidige noedels.
  • Met Pasqui’s op je event smullen jij en je gasten van de lekkerste Zuid- en Noord-Amerikaanse gerechten. Bij Pasqui’s kun je ook terecht voor barbecue, slowcooking en heerlijke dessertjes. 
  • De stoere WANDER.LUST foodtruck neemt je smaakpapillen mee op wereldreis. Kies voor authentieke Vietnamese bao buns, geniet van een ovenverse flatbread pizza, of lik je vingers af na een finger food-festijn. 
  • Bij ELGA On Wheels kies je uit 6 culinaire thema’s. Op het menu staan echte Amerikaanse burgers of hotdogrolls, taco’s met salsa, klassieke croques, frietjes met toppings naar keuze, of pasta met verschillende versbereide sausjes.


Trakteer je smaakpapillen op een reisje rond de wereld


7. Healthy foodtrucks: Gezond kan ook!

Dat ook gezonde gerechten echte lekkernijen kunnen zijn, wist je misschien al. De chefs van Pokélicious en de Seasons Change Foodtruck trekken er dagelijks op uit om de resterende ongelovigen het tegendeel te bewijzen. 

Uit de oldschool airstream truck van Seasons Change stromen gezonde, creatieve en seizoensgebonden gerechtjes. De ingrediënten? Lokaal, vers en goed voor lichaam en geest. Pokélicious schotelt je frisse, kleurrijke pokébowls voor en past het menu aan naar de wensen en noden van het gezelschap. Vegan, lactose- of glutenvrij? Geen enkel probleem!


Maak kennis met de gezondste delicatessen



Foto's:  Boker Tov FoodtruckAlaise bowls 

 

8. Diervriendelijke foodtrucks: Vegan en vegetarische gerechten

Een feest zonder greintje dierenleed? Nu steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch of veganistisch dieet, groeit ook het aantal foodtrucks met een diervriendelijk menu. De Boker Tov Foodtruck biedt bijvoorbeeld volledige vegetarische of plantaardige mediterraanse menu’s aan. Echt helemaal vegan? Nodig dan Ecotariër Foodtruck uit: duurzame, vegan gerechten uit onder meer Thailand en Mexico. Yum!


Ontdek de foodtrucks met de lekkerste plantaardige maaltijden


9. Les je dorst: drankentrucks met cocktails, mocktails en andere drankjes

Bij al die lekkere gerechten serveer je uiteraard ook een lekker drankje. Uit de prachtige drankentruck van Sloktail stromen good vibes en vers geshakete mock- en cocktails. 

Drinks On Tour komt langs met een drankentruck, modulaire of mobiele toog op maat van je feest. Je gasten? Die genieten van een frisse pint, een glaasje frisdrank of een heerlijk kopje thee of koffie. Liever een glaasje wijn of een heuse cavabar? Dan moet je bij Amivino  zijn!


Een drankje erbij?



Foto's: Slocktail, Slurp, BaroueBar Estafette

10. Voor de lekkerbekken: Foodtrucks met koffie en zoetigheden

De avond afsluiten met zoetigheidje of de dag goed beginnen met een kopje koffie? Met de juiste foodtrucks is zelfs dat mogelijk. Trakteer je gasten op een onvergetelijk ontbijt mét kopje Oscar Coffee, of verzadig je innerlijke zoetekauw met Wafels en Zo.


Vier feest met ontbijt, zoetigheden en/of koffie


De leukste foodtrucks voor je feest? Die huur je bij Salino!

Zorgeloos en sfeervol cateren op je feest of event? Dat doe je met een foodtruck. In ons aanbod vind je foodtrucks voor iedere gelegenheid en elk budget. Van vintage airstreamers tot hippe volkswagenbusjes: onze foodtruckpartners rollen uit met lekkernijen en stijl! 

Tip: Hebben jij of je gasten bijzondere dieetwensen? Met ons handige filtersysteem vind je in enkele klikken alle foodtrucks die onder meer veganistische, vegetarische, halal, lactose- of glutenvrije gerechten serveren!


Vind de leukste foodtrucks voor je feest








Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant