5 tips om je allerbeste feest te organiseren

Tips en Trends

Of je nu een verjaardag, een housewarming of een babyborrel plant, een feest organiseren vraagt altijd enige voorbereiding. Schrik om iets te vergeten? Wij helpen je graag verder.


First things first

Een feest begint bij de uitnodiging. Wil je iedereen persoonlijk uitnodigen? Dat kan maar maak het jezelf niet te moeilijk. Waarom laat je geen uitnodiging maken in het thema van je feest? Bekijk hier zeker eens onze grafisch ontwerpers.  Liever simpel en eenvoudig? Maak dan een Facebook-event aan. Hou er wel rekening mee dat niet iedereen Facebook heeft. Wat je zeker moet vermelden op je uitnodiging? De locatie en het uur wanneer je gasten verwacht worden, al dan niet een dresscode en eventueel een cadeautip.


Werk met een thema

Ga je voor een themafeestje? Altijd leuk maar welk thema kies je dan? Online vind je heel wat inspiratie om je gepersonaliseerd thema te kiezen! Vervolgens kunnen alle voorbereidingen matchen met je thema, het zal een echte basis worden voor de keuze van je decoratie, uitnodiging, hapjes en drank enz.


Roep hulptroepen in

Bij het organiseren van een feest kom je ongetwijfeld handen tekort. Vraag op voorhand enkele mensen om je te helpen gedurende de voorbereidingen van het feest en op de dag zelf.


Catering

Ga je zelf catering voorzien of doe je beroep op een externe cateraar? Bekijk hier ons aanbod van cateraars. Mag het wat minder stijf? Wat dacht je dan van een foodtruck? Hier vind je alvast wat inspiratie terug.

Drankjes? Die kan je serveren via zelfbediening. Zo heb jij je handen vrij en kan iedereen nemen wat hij of zij wil. Zijn er ook kindjes aanwezig op het feest? Dan kan je altijd een sapjesbar creeëren, zodat zij zich hier naar hartenlust kunnen bedienen.


Music maestro

De juiste sfeer wordt mede bepaald door de muziek. Dit kan je doen door te werken met een DJ of je kan zelf een eigen playlist samenstellen via Spotify en laten afspelen gedurende de dag.

Heb je een dansfeestje gepland? Dan is het leuk om vooraf aan al je gasten te vragen om hun favoriete nummer door te sturen, zo heb je al een basis voor de perfecte mix!

Is de uitnodiging gemaakt en verzonden? Hapjes en drankjes zijn besteld? De playlist is samengesteld? Dan ben je bijna klaar om te feesten. Heb je graag nog exta inspiratie, bekijk ook onze andere blogberichten.

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram