7 momenten waarop je je trouwring beter NIET draagt

Tips en Trends

Eindelijk mag je die prachtige trouwring dragen. Je kunt je ogen er niet vanaf houden en wordt steeds opnieuw herinnerd aan die bijzondere dag. Maar tóch zijn er momenten waarop je de trouwring beter even van je vinger af kunt halen! Het zou natuurlijk zonde zijn als deze beschadigd, dof wordt of – worst case scenario- kwijt raakt. Lees in dit artikel wanneer je je trouwring NIET moet dragen!

1. Tijdens het schoonmaken

Of het nu tijd is voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak, of de wekelijkse huishoudronde: je kunt je trouwring tijdens het poetsen beter af doen. Van schoonmaakmiddelen wordt je ring namelijk niet mooier! Pas vooral op wanneer je ring voorzien is van een prachtig gekleurde edelsteen, want chemicaliën kunnen het glanzende oppervlak aantasten. Ga je de keukenkastje boenen; de auto wassen;  de badkamermuur schrobben? Af die ring!

2. Onder de douche

Ja, helaas. Zelfs bij een dagelijkse bezigheid als douchen kun je de trouwring beter even afdoen! Enerzijds omdat deze onverwachts van je vinger kan glijden en in het putje kan verdwijnen. Maar ook shampoo, douchegel en bodyscrubs hebben een negatief effect op de kwaliteit van je trouw- of verlovingsring. De ring wordt er doffer van; alsof je er door een beslagen bril naar kijkt. En scrubs zijn helemaal gevaarlijk; voor je het weet zit je ring of edelsteen onder de krassen!

3. Bij het mooimaken

Ook tijdens het aanbrengen van make-up of haarproducten kan je ring beschadigd raken. Haarlak en parfums zijn bijvoorbeeld slecht voor je ring, en wanneer je handcrème of bodylotion gebruikt loop je het risico dat de ring dof wordt. Er bouwt zich namelijk een residu op in de groeven van de ring; dat ga je op termijn zien!

4. Op het strand

Het zoeken naar een speld in een hooiberg is er niets bij: als je trouwring kwijtraakt in het zand of water zie je deze waarschijnlijk nooit meer terug. Maar ook het schuren van zand kan je trouwring minder mooi maken, en het komt op plekken waar je het nooit meer vandaan krijgt. Doe bovendien geen zonnebrand op met een ring om je vinger!

5. In het zwembad

Ook in een zwembad of jacuzzi kun je de ring verliezen, al is de kans groter om deze terug te vinden dan in de zee. Maar de belangrijkste reden om je trouwring af te doen voor je het zwembad inspringt is dat chemicaliën als chloor je ring er niet mooier op maken…

6. Bij het klussen

Ga je de keuken verbouwen of de tegels uit de badkamer tikken? Haal je trouwring van je vingers voordat je aan zwaar (klus)werk begint waarbij je je handen gebruikt. Een ring is over het algemeen best sterk, maar er zijn grenzen! Bovendien wil je niet blijven haken en een vinger kwijtraken…

7. Tijdens het sporten

Uiteraard is het bij contactsporten veiliger om de ring van je vinger te halen, en kun je deze verliezen in het zwembad of onder de douche na het sporten. Maar laat je ring zéker thuis als je graag met gewichten of machines werkt in de sportschool! Hoe hard je ring ook lijkt, de meeste zijn gemaakt van relatief zachte materialen zoals goud en platina. En die kunnen verbuigen als er teveel druk op komt. Met een ovale ring als gevolg, waarmee je bovendien de kans loopt de edelsteen of diamant te verliezen!


Als je graag nog lang van je mooie trouwring wilt kunnen genieten, is het dus slim om deze in een aantal situaties toch even af te doen. Berg de ring in dat geval veilig op in een juwelentasje- of doosje. Maar bewaar sieraden altijd apart van elkaar! Diamanten kunnen namelijk zachtere materialen bekrassen, én ook andere diamanten. Zorg goed voor je ring, zoals je voor je partner en je huwelijk zorgt. Dan heb je er nog héél veel jaren plezier van.

 

Plan je trouwfeest via Salino

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je trouwfeest te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Een styled shoot in de meest romantische stad van de wereld: Parijs!

De hipste soorten feesttenten op een rij

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram