De 5 voordelen van een foodtruck op jouw feest!

De 5 voordelen van een foodtruck op jouw feest!

Tips en Trends

26/02/2020

Foto: RemorK Streetfood


Foodtrucks zijn niet langer enkel voor festivals: je kunt ze namelijk ook inhuren voor op jouw eigen feest! Huur bijvoorbeeld een foodtruck voor het verjaardagsfeest van je kind of voor je huwelijksfeest, en neem jezelf veel werk uit handen. Ben jij nog niet helemaal bekend met het concept van de foodtruck? Wij zetten de 5 grootste voordelen voor je op een rijtje.


1. Meer tijd met je gasten

Een foodtruck is in feite een cateraar op wielen: een mini-restaurantje dat op jouw gewenste locatie verse gerechten bereidt. Organiseer je een feest en heb je zelf geen zin om eten klaar te maken, maar spendeer je liever meer tijd bij je gasten? Niet alleen doet deze ‘rollende keuken’ dat voor je, ook hoef je niet zelf rond te lopen met een schaal bitterballen. Iedereen haalt immers zijn eten zelf bij de foodtruck! Zie je dit festivalconcept wel zitten voor je bruiloft met 150 gasten? Ook dat is geen probleem, want foodtrucks kunnen heel veel mensen in korte tijd van heerlijke maaltijden voorzien. De gerechten zijn bovendien snel klaar!


2. De foodtruck als sfeermaker

Foodtrucks zijn niet voor niets vaak op festivals te vinden: ze zijn ideaal voor het creëren van sfeer. Een ongedwongen sfeer, die je ook wel op je feestje wil! In plaats van een vastgesteld menu aan tafel, hebben je gasten nu de vrijheid om zelf te kiezen wat én waar ze willen eten. Met een gerecht of snack naar keuze lopen ze rustig een rondje, op zoek naar een stel vrienden om bij aan te sluiten. Maar ook met onbekenden maken je gasten sneller een praatje terwijl ze toekijken hoe hun heerlijke pizza wordt bereid. De drempel om iemand aan te spreken is veel lager wanneer alle gasten zich onder elkaar mengen. En dat is precies waar een foodtruck voor zorgt!


3. Culinaire keuze

Denk jij bij foodtrucks aan ongezonde snacks? Think again! Vandaag de dag staan foodtrucks voor een culinaire keuze met originele gerechten en hoge kwaliteit. De cateraars hebben zich meestal gespecialiseerd in een specifiek gerecht of een specifieke keuken. Daardoor variëren de mogelijkheden van Indische curry’s tot Mexicaanse taco’s, en van wafels op een stokje tot versgebakken pizza’s! De gerechten worden ter plekke bereid met verse ingrediënten. Bovendien is er steeds meer oog voor zowel duurzaamheid als gezondheid. Wil jij dat je gasten vegetarisch en glutenvrij kunnen eten? Of vind je het leuk als ze op jouw bruiloft kunnen genieten van lokale gerechten met seizoensproducten? Foodtrucks passen hun menu graag aan naar jouw wensen!


Foto: Madame Curry


4. Oh-zo-praktisch 

Er komt veel kijken bij de organisatie van een bruiloft, verjaardagsfeest, communie of babyborrel. Foodtrucks zijn niet alleen heel sfeervol en smakelijk; ze vormen ook een praktische keuze! Ze komen naar jouw locatie en hebben vaak enkel minimumvoorzieningen nodig, zoals een stopcontact. Bij reguliere catering heb je een keuken nodig en vaak ook tafels met stoelen voor je lunch of diner; daar hoef je bij foodtrucks niet over na te denken. Dat maakt een foodtruck ook kostenefficiënter! Bovendien is het eten snel klaar en hoef je zelf maar minimale voorbereidingen te treffen.


5. Fotogeniek decor

Tot slot zorgen foodtrucks voor een fantastische aankleding van je locatie. Kleurrijke Volkswagenbusjes of juist stijlvolle zwarte vrachtwagens die helemaal bij het BBQ-thema passen. Misschien zelfs met een OFYR vuurschaal om de sfeer compleet te maken! Hoe de foodtrucks er ook uitzien, de setting alleen al zorgt voor een fotogeniek decor op je feest. Je gasten die gezellig bij elkaar staan met een haute cuisine hamburger in de hand. Die in het zonnetje genieten van een versbereide cocktail, terwijl op de achtergrond een verse pizza wordt gebakken. Foodtrucks kleden je feest echt aan, wat zorgt voor nog meer sfeer!


Huur een foodtruck

Sfeer, lekker eten en praktisch: foodtrucks zijn echt een aanwinst voor je feest! Maar hoe pak je dat aan? Salino geeft je alvast een overzicht van foodtrucks waaruit je kunt kiezen: van wereldse gerechten tot heerlijke desserts. Een foodtruck op je feest is zó voor elkaar.

Vind snel en eenvoudig de perfecte foodtruck voor jouw feest:

Vind jouw perfecte foodtruck hier!



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant