Originele bedankjes voor jouw huwelijk

Originele bedankjes voor jouw huwelijk

Inspiratie

12/10/2023

10 Originele bedankjes voor jouw huwelijk en wat ze je gasten vertellen

Met een origineel bedankje voor je huwelijk toon jij jouw gasten dat je hun aanwezigheid op je trouw enorm waardeert. Bovendien is zo’n huwelijksbedankje het perfecte aandenken aan een geslaagd huwelijksfeest. Nu wil je natuurlijk wel een beetje in het oog springen met je huwelijksbedankje. In dit artikel vind je heel wat leuke ideetjes – om over te nemen, een eigen twist aan te geven, of gewoon wat inspiratie uit te putten.


Jullie droombruiloft plannen? Dat doe je met Salino!


Kant-en-klare of gepersonaliseerde bedankjes voor elk budget

Je vindt online heel wat leveranciers van huwelijksbedankjes. De meeste verkopers geven je de optie om je huwelijksbedankjes te personaliseren. Enkele leuke voorbeeldjes:

    • Plantjes: Een leuk plantje dat z’n eigen stekje krijgt op de vensterbanken van je gasten is een ideaal huwelijksbedankje. Je kiest zelf welke plantjes je gasten mee naar huis nemen en kunt het potje naar wens laten decoreren. Betekenis: Een plantje symboliseert jullie relatie: iets dat groeit, bloeit en met wat zorg een leven lang meegaat!
    • Eetbare huwelijksbedankjes: Wat dacht je van jullie favoriete snoepje, toetje of versnapering in een feestelijk zakje of doosje? Ga op zoek naar een traktatie die voor jullie beiden een speciale betekenis heeft. Misschien aten jullie samen makarons op de eerste date, werden jullie halsoverkop verliefd tijdens het drinken van een kopje (oplos)koffie, of is een romantische date voor jullie niet compleet zonder flesje advocaat. Betekenis: Liefde gaat wel degelijk door de maag – en die liefde delen jullie maar al te graag met jullie huwelijksgasten.
    • Zeepjes: Een ambachtelijk stuk zeep (uiteraard stijlvol verpakt) is niet gewoon een praktisch of nuttig cadeau. Ga voor zeep met jullie favoriete geurtje of kies voor een aroma dat jullie relatie symboliseert. Denk aan lavendel voor rust en kalmte, jasmijn voor passie en sensualiteit, of rozengeur voor elegantie en romantiek. Betekenis: Een schone lei, het begin van jullie leven als getrouwd stel.
    • Dekentjes: Ideaal voor een bruiloft in open lucht of een trouwfeest dat ’s winters doorgaat: handige, pluizige, warme en gezellige dekentjes! Ook zo’n dekentje kun je naar wens versieren. Denk maar aan een subtiel opschrift, een persoonlijk design of een prachtige illustratie. Betekenis: De warmte in jullie relatie en het comfort dat jullie bij elkaar vinden.




Op zoek naar de ideale locatie of cateraar voor jouw trouw?


Bedankjes voor je bruiloft zelf maken

Wie wat tijd op overschot heeft of een legertje helpende handen bij elkaar kan sprokkelen, kan ook overwegen om zélf bedankjes voor de trouw te maken. Door je huwelijksbedankjes zelf samen te stellen of volledig zelf te creëren, kun je een unieke personal touch toevoegen. Enkele leuke ideëen voor echte doe-het-zelvers:

    • Anti-katerpakketje: Wordt er een glaasje champagne of twee gedronken op jouw bruiloft? Dan doe je jouw gasten een immens plezier met een anti-katerpakketje als bedankje. Denk aan een flesje water of fruitsap (vitamine C, anyone?), oploskoffie, een zonnebril of een zoet/zout hapje. Betekenis: Een verwijzing naar jullie speelse en ludieke zijde en tegelijkertijd een uitdrukking van jullie zorgzaamheid jegens elkaar én je gasten.
    • Zelfgemaakte geurkaarsen: Een ambachtelijke kaars met een heerlijk aroma? Yes, please! Kies, net als bij de zeepjes, voor een geurtje waar jullie allebei van houden – of opnieuw een aroma dat je gasten wat meer vertelt over jullie relatie. Betekenis: Het licht dat jullie in elkaars leven brengen.
    • Een eigen creatie: Is een van jullie creatief aangelegd, of zijn jullie allebei graag creatief bezig? Dan kan het een leuk idee zijn om je gasten een van jullie creaties aan te bieden. Of je nu zelf aquarellen, etsen of houten beeldjes maakt: persoonlijker wordt het niet! Betekenis: Jullie zijn niet bang om de dingen net iets anders aan te pakken – en dat is ook precies wat  jullie in elkaar gevonden hebben.


Leuke ideeën voor onverwachte huwelijksbedankjes

Kom je graag verrassend uit de hoek? Deze huwelijksbedankjes zagen je gasten niet aankomen!

    • Huur een cartoonist of (portret)tekenaar in: Iemand die live komt tekenen op jullie huwelijksfeest? Dat kan! Een portrettekenaar of cartoonist helpt je de mooiste momenten vast te leggen op papier. Met zo’n creatieveling op je huwelijk kun je heel wat richtingen uit. Laat hem of haar een portret maken van individuele gasten, of vraag om doorheen de dag spontane tekeningen te maken waarvan je later een kopietje aan je gasten bezorgt.
    • Doneer aan een goed doel: Hebben jullie een hart voor mensen of dieren? Dan is een donatie in naam van jullie gasten een prachtig gebaar. Kies samen een goed doel uit waar jullie beiden volledig achter staan. Met een origineel kaartje breng je jouw huwelijksgasten op de hoogte van de schenking.
    • Fotobooth-foto’s: Zet een fotobooth neer (met leuke accessoires!) en laat je gasten zelf de leukste foto’s nemen om mee naar huis te nemen. Zo maken zij zelf een aandenken vanuit hun eigen unieke perspectief op jullie trouwdag.


Boek een fotobooth voor je trouw 


Huwelijksbedankjes speciaal voor kinderen

Verwacht je heel wat jonge gasten op je huwelijk? Dan kan het leuk zijn om voor de allerkleinsten speciale huwelijksbedankjes te voorzien. Denk aan speelgoedjes, eetbare huwelijksbedankjes op kindermaat of een mooi prentenboek.


Tekst op je huwelijksbedankje

Tot slot is een huwelijksbedankje niet af zonder een tekstje. Dat maak je zo kort of zo lang als je zelf wilt. Enkele opties:

    • Vermelding van jullie namen en trouwdatum: Kort, krachtig en relevant: de namen van het huwelijkspaar en de datum waarop jullie trouwden.
    • Gedichtje: Mag het wat poëtischer? Met een gedichtje dat voor jullie beiden een bijzondere betekenis draagt, voeg je een romantische of ludieke toets toe aan het bedankje voor jullie huwelijk. Wie durft, kan ook zelf een gedichtje schrijven.
    • Tekstschrijver huren: Een tekstschrijver kan een volledig gepersonaliseerde tekst schrijven over het huwelijkspaar. In samenwerking met de schrijver creëer je een tekst die precies uitdrukt wat jullie aan de huwelijksgasten willen overdragen.


Plan een stressvrij trouwfeest met onze partners

Als echtpaar wil je natuurlijk zoveel mogelijk van je eigen trouwfeest genieten. Een trouwfeest zonder zorgen, precies zoals jullie dat voor ogen hebben? Dat organiseer je samen met onze partners.


Vind je ideale partner voor jouw bruiloft





Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant