Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

22/09/2021

Bekijk het artikel over het trouwfeest van deze foto hier.

Veel trouwkoppels geven de voorkeur aan een eerste ontmoeting voordat de ceremonie begint, boven de traditionele weg waarbij bruid en bruidegom elkaar pas voor het altaar te zien krijgen. Wat maakt een first look zo bijzonder? En hoe maak je deze ervaring extra romantisch?

Alleen van jullie

Een first look is een intiem moment waarop jij en je partner elkaar voor het eerst zien. Niet tijdens de ceremonie, zoals traditioneel gezien gebruikelijk is, maar ruim daarvoor. Zonder familie en vrienden. In alle hectiek van de dag is dit het moment om elkaar écht te zien, te bewonderen, lief te hebben. Veel koppels ervaren de first look als puur en intens; dit moment is alleen van jullie. En geen zorgen, tijdens de ceremonie ben je evengoed overweldigd en emotioneel!

Wég zijn de zenuwen

Ben jij één brok spanning op een bijzondere dag als deze? Dan is een first look echt een aanrader. Het moment zelf is meer ontspannen omdat er geen honderd paar ogen meekijkt. Ook haalt het de druk van de ketel als je even, in alle rust, met je geliefde samen kunt zijn voor de ceremonie. Bovendien is de kans groot dat de geloften een stuk soepeler van je lippen rollen.

Bekijk het trouwfeest van Thais en Jan van deze foto hier

Picture time

Niets zo mooi als de blik op het gezicht van je grote liefde wanneer jij aan komt lopen. Dáár wil je een foto van! De first look kun je perfect combineren met het maken van de trouwfoto’s. Vaak is dit in de ochtend; dan is het licht ook mooier dan na de ceremonie. Ook zitten make-up, kleding en haren nu nog precies zoals je wil.

Praktische tips

Zorg dat jullie eerste ontmoeting en/of trouwfoto’s een uur voor de ceremonie eindigen. Voordat de eerste gasten arriveren. Maar ook zodat je nog tijd hebt om je – emotioneel en uiterlijk- weer op te knappen!

Bedenk ook vooraf hoe jullie het willen aanpakken. Zo voorkom je onhandige situaties waarin je elkaar al ziet voordat de fotograaf in de buurt is. Kies een plek met voldoende licht zodat de foto’s niet bewogen zijn. De fotograaf kan jullie hierin adviseren.

Lees alles over de styled shoot van deze foto hier.

Inspiratie voor een romantische first look

  • Laat de bruidegom (of bruid) geblinddoekt op je wachten, en knoop de sjerp zelf af wanneer het tijd is om jou te zien. Dit maakt het moment nog intiemer.
  • Wacht allebei aan één kant van een deur of spiegel en houdt elkaars hand vast voordat jullie opzij stappen om elkaar te zien. Ook heel mooi: als jullie zoon of dochter aan de rand van de deur staat en de verbinding vormt tussen jullie handen.
  • Willen jullie de eerste ontmoeting niet met 100 paar ogen delen, maar wel met een paar dierbaren? Zet ouders, bruidsjonkers en bruidsmeisjes dan in een kring om jullie heen en laat ze mee genieten.
  • Houdt een grote bos bloemen of ballonnen voor jullie gezicht terwijl jullie op elkaar aflopen.
  • Maak een cirkel van rozenblaadjes op het gras, waarin een van jullie wacht. De fotograaf kan een prachtig beeld maken van hoe jij op je partner afloopt en je armen om hem of haar heen slaat voordat jullie elkaar zien!
  • Lees elkaar een geheime, eerste gelofte voor terwijl jullie elk aan de andere kant van een deur of misschien wel een bloemenhaag staan. De first look is vervolgens extra intiem.


Klaar om jouw trouwdag te beginnen plannen?

Start hier! 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie