Op het kersverse bruidspaar! Hoeveel drankjes voorzie je voor je trouwfeest?

Op het kersverse bruidspaar! Hoeveel drankjes voorzie je voor je trouwfeest?

Tips en Trends

28/01/2021

Zomerse bubbels, kleurrijke cocktails, sprankelende wijntjes, … Je ziet het al helemaal voor je. Of toch niet helemaal. Nog geen idee welke hemelse drankjes je gaat serveren op je trouwfeest? Laat staan, hoeveel? Neem er even een glaasje bij, met onze tips is dat zo geklonken!

Begin met de gastenlijst

Jawel, je gasten zetten meteen de toon voor je drankkaart. Niet alleen het aantal feestvierders speelt een belangrijke rol, ook de verhouding mannen, vrouwen en kinderen. De ene heeft flink wat drankjes nodig voor hij zich aan de dansvloer waagt, de andere vermaakt zich een hele avond met een frisdrankje. Hoe zit dat bij jouw vrienden en familie?

Neem je gastenlijst erbij en maak twee groepen. In de eerste groep zet je alle namen van de gasten die gemiddeld drinken. In de tweede groep vermeld je alle feestgangers die graag een extra glaasje verzetten. Voor de gemiddelde groep reken je 2 drankjes per uur, voor de extra groep voorzie je dan weer 3 drankjes per uur. Nu je dat in kaart hebt gebracht, kan een stapje verder te gaan. 

Laat je locatie spreken

Ga jij gezellig klinken in je achtertuin tussen de wilde bloemen en kabbelende beekjes? Voorzie dan bijvoorbeeld passende bohemian drankstandjes met een homemade limonade van blauwe bes en lavendel en flavored water van honingmeloen en munt.

Trouw je met de voetjes in het zand? Laat dan zwoele cocktails serveren zoals een strawberry pina colada, een perzik margerita of -jawel- een klassieke sex on the beach. Nog sterker, shake je eigen signature cocktail voor je feestvierders.

Is manlief een whiskey fan? Verras je gasten met een authentieke, rokerige whiskeybar waar ze kunnen neerploffen in chesterfields en kunnen snuisteren door oude jeugdfoto’s van het gelukkige paar.

Of pak jij het groots aan en maak jij een koninklijke entree op een majestueus domein? Toost met klassevolle bubbels afgewerkt met frambozen en personaliseer de wijnetiketten met een persoonlijke foto of sprekende boodschap.

Waar en hoe je ook ‘ja’ zegt, laat de locatie weerklinken in je drankjes en mix en match met je persoonlijkheid. Op Pinterest vind je tonnen inspiratie. Zolang er voor ieder wat wils is, go for it! Je kunt het zo gek niet bedenken, want jij spant de kroon.

Maak je plan concreet

Je hebt beslist met welke drankjes je je gasten gaat verwennen. Over naar het praktische gedeelte: organiseer jij het drankgebeuren in je eentje, schakel je een cateraar in of steek je de koppen bij elkaar met het plaatselijke team van je trouwlocatie?

Bij de eerste optie sla je zelf je drankjes in. Voordat je op pad gaat, doe je best eerst wat research. Bekijk bijvoorbeeld waar het in de buurt voordelig is om grote hoeveelheden aan te kopen. De geschikte drankencentrale gevonden? Top, schakel dan de hulp in van de experts ter plaatse. Vertel hen wat meer over je gasten, de duur van het feest en de drankjes die je wilt serveren. Zo kunnen ze voor jou een goede inschatting maken. 

Bij de tweede en derde optie geef je de organisatie grotendeels uit handen. Sommige cateraars en locaties werken met vaste arrangementen waarbij je ofwel per drankje ofwel per uur betaalt. Andere luisteren dan weer liever eerst naar je wensen en stellen dan een formule op maat voor je samen. Informeer je dus goed voor je van start gaat.


Cheers!

Ook zin gekregen om helemaal gek te gaan met de drankjes? Op Salino vind je een waaier aan cateraars en locaties die staan te springen om jouw idee waar te maken.


 

Vind jouw ideale cateraar


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant