Huwelijksreis: naar waar, hoe lang en hoeveel kost het?

Tips en Trends

Het pas getrouwde koppel stapt na een romantische trouwfeest in een auto met een bordje 'Just Married' aan de achterruit en rijdt richting de luchthaven, op weg naar hun huwelijskreis... Dat is het traditioneel beeld van 'de huwelijksreis'. Maar hoe zit dat nu eigenlijk tegenwoordig? Vertrekt iedereen meteen na het feest op reis? En hoe lang blijven pasgetrouwde stellen op honeymoon? En... gaan ze überhaupt wel op huwelijksreis? 

Op huwelijksreis: to do or not to do?

Uit onze Grote Huwelijksenquête blijkt dat 40% van de kersverse bruidsparen niet op huwelijksreis gaat. airplane De reden? In 67% van de gevallen omdat het budget op is... Dat kunnen wij best geloven, aangezien de Vlaming gemiddeld €15.877 uitgeeft aan zijn trouwfeest.

... en hoeveel kost dat?

Maar dus: 60% gaat wel op huwelijksreis. En dat doen ze gemiddeld zo'n 12.5 dagen. En hou je even vast, want gemiddeld kost de huwelijksreis van bruidsparen €3.944! money_with_wings

Lees ook: Dit zijn de mooiste huwelijksaanzoeken

We gaan op reis en...

Trekken met zo'n 44% van de pasgetrouwde stellen naar Europa! 20% gaat op reis naar Azië, 13% naar Afrika, 11% naar Noord-Amerika, 8% naar Zuid-Amerika en 4% naar Oceanië. P.S. Mooie huwelijksreizen binnen Europa vind je bij Eliza was here

Let's go to the beach!

Strandvakanties zijn het populairst bij trouwers: 43% gaat op strandvakantie, gevolgd door een rondreis met 26% en een avontuurlijke of actieve reis met 17%. 6% gaat op citytrip en 5% een weekendje weg. 

Klaar om op reis te vertrekken? Joepie! Klik hieronder en laat je inspireren door de leukste reisjes.

Huwelijksreis plannen? Begin hier!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram