Helemaal in shape voor je huwelijk, dat doe je zo!

Tips en Trends

Is jouw grote dag in aantocht? Dan ben je waarschijnlijk ook al even bezig met je trouwkleed, haar en make-up. Want je wilt er op die mooiste dag van je leven natuurlijk niet enkel goed uitzien, je wilt werkelijk stralen!

Wil je voor die speciale dag zelfs een stapje verder gaan en ook aan je conditie en figuur werken? Dan hebben wij een aantal belangrijke tips die je daarbij kunnen helpen.

Begin op tijd!

Een belangrijke eerste tip is, ‘begin er op tijd aan’. Wacht met jouw goede voornemen niet tot een tweetal weken voor je huwelijksfeest want dan wordt het moeilijk om nog echt een verschil te kunnen maken. Bovendien zal je daar enkel nóg meer gestresseerd van geraken zo kort voor je trouw. In die weken heb je genoeg andere dingen om stress over te hebben.

Ga daarnaast niet voor een zwaar dieet, maar zorg voor een mooie balans tussen gezond eten en bewegen. Het heeft geen zin om gelijk een gek te gaan diëten en praktisch niets meer te eten. Dat zorgt enkel voor een jojo effect en dat houd je ook meestal toch niet lang genoeg vol.

Er zijn voldoende leuke boeken te vinden die een gezond en lekker dieet voorstellen waarmee je toch ook nog gewoon van eten kan genieten.

Move!

Naast een gezond dieet is bewegen dus echt wel een must. Met enkel minder of gezonder te eten kom je er niet. Dus trekt je sportschoenen maar aan en ga de deur uit!

Welke sporten kunnen wij je aanraden? Eerst en vooral hardlopen. Je hoeft er bijna geen uitrusten voor te hebben, het kost je dus bijna niets en je hoeft er ook helemaal niets voor te kunnen. Gewoon een realistisch schema opzoeken en eraan beginnen.

Kan je de extra push van het sporten in groep op een vast tijdstip wel gebruiken, schrijf je dan in een fitnessclub in voor een aantal leuke groepslessen of ga naar een crossfit club.

Je hebt al een strakke deadline, namelijk je trouwdag. Dat zal zeker al helpen om de moed er in te houden en een extra tandje bij te steken.

Een must: een goede planning

Maar toch blijft een mooi schema met een doel ook een must. Zo werk je niet enkel toe naar je huwelijksfeest, maar stel je ook een lichamelijk of sportief doel. Je kan je bijvoorbeeld inschrijven voor een loopwedstrijd.

Wat je motivatie ook erg kan boosten, is samen met je partner te sporten. Jullie gaan nu eenmaal samen trouwen, dus kan je in al die voorbereidingen toch ook lekker samen gaan sporten. Dit neemt trouwens soms de stress van al dat organiseren even weg en is daardoor nog goed voor jullie relatie ook.

Eén van de grootste aandachtspunten is om je doelen realistisch te houden. Je moet het sporten en gezond eten nog kunnen combineren met het dagelijkse leven, je fulltime job en de organisatie van jullie huwelijksfeest. Overdrijf dus niet en zorg dat je doel haalbaar is! Anders zal je enkel teleurgesteld achter blijven.

Het begint bij juist kiezen

En tenslotte zijn er nog een aantal andere zaken die je kunnen helpen, zoals de keuze van je bruidsjurk. Kies nu al voor de trouwjurk die het best bij jouw figuur past en waar jij je nu al geweldig in voelt. Dan kan dit na een reeks work-outs enkel nog beter worden.

Ook goede lingerie kan een hele hulp zijn. Je hoeft niet alles zelf te doen, een setje goede lingerie kan ook heel wat helpen. Vind je deze corrigerende lingerie niet sexy genoeg voor je huwelijksnacht, dan houdt toch niets je tegen om ’s avonds snel even van lingerie te wisselen.

We wensen je dan ook super veel succes met je work-outs en met de voorbereidingen van je droomfeest!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je trouwfeest te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Weddingapps maken het je gemakkelijk!

Hoe kies je een professionele fotograaf voor je huwelijk?

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram