Maak van je feestzaal een echte droomlocatie

Maak van je feestzaal een echte droomlocatie

Tips en Trends

16/09/2020

Bron foto: Sint-Maurus-Hoeve

Hoe maak je van een feestzaal die bijzondere, persoonlijke trouwlocatie van je dromen? Daar hoef je helemaal geen creatief genie voor te zijn, want dankzij deze 10 tips tover je elke zaal zó om tot een intieme, sfeervolle feestlocatie voor je bruiloft.

1. Lint

Een voordelige en gemakkelijke manier om een ruimte gezellig te maken is met lint. Vergeet de strikken, kies voor een vrolijk kleurtje en je hebt een hippe decoratie die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken! Knoop een stel linten aan elke stoel; hang ze in planten of bomen; je kunt ze zelfs om de champagneglazen binden voor een speels effect.

2. Bloemen

Bloemen zijn onmisbaar voor een sfeervolle trouwlocatie. Je hoeft niet eens met boeketten te werken: een vaasje met één mooie bloem op elke tafel doet al wonderen. Maar je kunt er ook heel creatief mee zijn! Hang gedroogde bloemen aan het plafond, of knoop er slingers van. En wat denk je van “kroonluchters” gemaakt van bloemstukken?

Bron foto's: Pinterest

3. Intimiteit

Zeker wanneer je met een klein gezelschap dineert, is het belangrijk om de zaal intiem in te richten. Hoe doe je dat? De ruimte “verkleinen” heeft al veel effect. Hang bijvoorbeeld een paar dunne, houten balken aan het plafond met daaraan bloemen of ballonnen. Ook slingers en rijen lampjes helpen om het plafond te verlagen. Maak ook de zijmuren van de zaal zachter met decoraties.

4. Diner bij kaarslicht

Een kandelaar met kaarsen in het midden van de tafel, of mooi versierde jampotten met een waxinelichtje erin: kaarsen zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Er zijn veel prachtige kandelaars en theelichtjes te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag met glazen potjes en lint. Voor een herfstthema versier je de potjes met gedroogde bladeren en voor een winterthema met een laagje (nep)sneeuw…


Bron foto's: Pinterest

5. Tafellinnen

Met zoiets eenvoudigs als tafellinnen kun je erg veel sfeer aanbrengen in je feestzaal. Een mooi tafelkleed en linnen servetten, gevouwen in een sierlijke vorm… de tafel ziet er meteen gezellig uit!

6. Sfeerverlichting

Voeg een beetje extra sfeerverlichting toe aan de locatie: een slinger met lampionnetjes aan het plafond, een boompje met kleine lampjes in de hoek van de zaal, en een lampje passend binnen jullie thema in elke vensterbank.

7. Tafelnummers als decoratie

Ook kleine accenten kunnen de ruimte gezellig aankleden. Kiezen jullie voor een tafelschikking? Hang dan een mooi versierd tafelnummer aan elke tafel en plaats handgeletterde naambordjes op de borden.

Bron foto's: Pinterest

8. Photobooth

Een leuke manier om een kale hoek in de feestzaal op te vullen is met een “Photobooth”: een decoratieve achtergrond voor portretfoto’s van gasten. Je kunt deze kopen, maar ook zelf maken van een paar planken hout, beschilderd met gekke teksten en leuke kleurtjes!

9. Creatief met ballonnen

Ballonnen zorgen voor een feeststemming, maar hoe zorg je voor een stijlvol effect? Vul de ballonnen bijvoorbeeld met gas en laat ze naar het plafond opstijgen. Of maak een eenvoudige boog bij de entree en versier deze met twee kleuren ballonnen. Je kunt – met een beetje hulp van internet- ook een hart of een bloem maken ter decoratie!


Bron foto's: Pinterest

10. Bedankjes

Na een prachtige dag geef je als bruidspaar graag een herinnering en bedankje mee aan je gasten. Ook deze bedankjes kunnen bijdragen aan de versiering van je zaal: miniatuur champagneflesjes met een schattig kaartje eraan staan bijvoorbeeld erg leuk op houten dienbladen bij de uitgang! Een glazen potje met snoepjes en een dekseltje van stof; een rolletje pepermunt met de woorden “Mint to Be” en jullie namen op een leuke tekstballon; chocolaatjes met daaraan bevestigd een hartje van staaldraad: wees creatief!

Hier vind je leuke ideeën voor bedankjes op een trouwfeest!

Een kale zaal omtoveren tot een feestelijke droomlocatie is helemaal niet zo moeilijk. Maar waar in veel situaties Less Is More opgaat, mag je met decoraties best uitpakken voor een extra gezellige en intieme sfeer. Beperk je tot twee of drie kleuren en stem de materialen een beetje op elkaar af, dan houd je de zaal toch rustig en stijlvol. Ga gauw aan de slag en geef een persoonlijke draai aan jullie bruiloft!


Ben je nog op zoek naar de beste trouwleveranciers? Start je zoektocht dan op Salino.

Ik zoek de beste trouwleveranciers


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant