Maak van je feestzaal een echte droomlocatie

Maak van je feestzaal een echte droomlocatie

Tips en Trends

16/09/2020

Bron foto: Sint-Maurus-Hoeve

Hoe maak je van een feestzaal die bijzondere, persoonlijke trouwlocatie van je dromen? Daar hoef je helemaal geen creatief genie voor te zijn, want dankzij deze 10 tips tover je elke zaal zó om tot een intieme, sfeervolle feestlocatie voor je bruiloft.

1. Lint

Een voordelige en gemakkelijke manier om een ruimte gezellig te maken is met lint. Vergeet de strikken, kies voor een vrolijk kleurtje en je hebt een hippe decoratie die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken! Knoop een stel linten aan elke stoel; hang ze in planten of bomen; je kunt ze zelfs om de champagneglazen binden voor een speels effect.

2. Bloemen

Bloemen zijn onmisbaar voor een sfeervolle trouwlocatie. Je hoeft niet eens met boeketten te werken: een vaasje met één mooie bloem op elke tafel doet al wonderen. Maar je kunt er ook heel creatief mee zijn! Hang gedroogde bloemen aan het plafond, of knoop er slingers van. En wat denk je van “kroonluchters” gemaakt van bloemstukken?

Bron foto's: Pinterest

3. Intimiteit

Zeker wanneer je met een klein gezelschap dineert, is het belangrijk om de zaal intiem in te richten. Hoe doe je dat? De ruimte “verkleinen” heeft al veel effect. Hang bijvoorbeeld een paar dunne, houten balken aan het plafond met daaraan bloemen of ballonnen. Ook slingers en rijen lampjes helpen om het plafond te verlagen. Maak ook de zijmuren van de zaal zachter met decoraties.

4. Diner bij kaarslicht

Een kandelaar met kaarsen in het midden van de tafel, of mooi versierde jampotten met een waxinelichtje erin: kaarsen zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Er zijn veel prachtige kandelaars en theelichtjes te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag met glazen potjes en lint. Voor een herfstthema versier je de potjes met gedroogde bladeren en voor een winterthema met een laagje (nep)sneeuw…