Onze Pinterest perfecte trouw is toch stiekem héél traditioneel

Tips en Trends

Wedding season is here! Maandenlang zijn we op zoek geweest naar die perfecte trouwjurk, hebben we maniakaal de hashtag #weddingdiy gevolgd om die perfecte goodie bag te creëren en in de ceremonie zit zo veel romantiek en originaliteit dat je er nu al een traantje van moet laten.

Aan creativiteit geen gebrek bij de 1500 bruiden en brides-to-be die ons tijdens de Grote Huwelijksenquête aan de tand voelde over onderwerpen allerlei. Van hoever ze de financiële kraan moesten opendraaien, over het bijhouden van de alcoholconsumpties tot de hete huwelijksnacht die uiteindelijk toch niet zo heet was wink.


En wat bleek? De fundamenten van onze Pinterest perfect weddings zijn toch nog traditioneel... 

  • In een man-vrouw relatie is het in 89% van de gevallen de man die de vrouw ten huwelijk vraagt. Hoe vrijgevochten zijn we nu ook weer? ;-)
  • Naar de schoonouders gaan en om de hand van hun partner te vragen: het gebeurt nog vaker dan we zouden denken. We zien dat zo'n 42% nog de hand van de schoonouders vraagt.
  • We trouwen toch nog altijd graag in een periode waar de kans op mooi weer groter is. Augustus is de populairste maand om te trouwen in België, gevolgd door juni. Het ja-woord valt het minst tijdens de wintermaanden: januari (1%) en februari (2%). De hype van de Winter Brides is nog niet helemaal doorgebroken!
  • Tijdens de huwelijksnacht slapen we het liefst van al... Thuis! 56 % kiest dus voor de geborgenheid van de eigen woning! Hoezo.,het kot afbreken op hotel?

Last but not least vroegen ze ook: waarom trouwen we eigenlijk? Zo'n 69 % antwoordde: uit pure liefde. Oooh heart! Dit lijkt een wel heel traditioneel antwoord, maar is het dat wel? Onze beweegredenen zijn noch financieel, noch religiegebonden. In een wereld waar we ons blindstaren op hypes, is het toch fijn om weten dat we een traditie als het huwelijk in ere houden voor een nobel doel. De pure, onvoorwaardelijke liefde...

Meer weten over trouw minnend Vlaanderen? Check de volledige enquête hier.

Foto's in dit artikel zijn respectievelijk van Lynn Van Baelen en Imperisch PhotographyDeel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram