Wat als het perfecte weer niet van de partij is op jouw huwelijksfeest ?

Wat als het perfecte weer niet van de partij is op jouw huwelijksfeest ?

Inspiratie

29/06/2022

Alles is tot in puntjes geregeld. De laatste rechte lijn naar jouw big day is ingezet. Het perfecte weer lijkt ook van de partij te zijn. Tot op het laatste moment alles verandert.

Als het weer ons de laatste tijd wat heeft laten zien, is het haar wispelturigheid. Moet je een plan A, B en C voorzien? Hoe regel je alles praktisch? En wat zijn de opties voor de verschillende weersomstandigheden?

Je hoeft niet te panikeren want ik dit artikel geven we jou verschillende praktisch en leuke tips om het weer op jouw trouwfeest buiten spel te zetten. Dus, wat het weer ook wordt, op jouw feest zal er geen wolkje aan de lucht zijn!


It´s getting hot in here

Alles gaat volgens plan en jullie laten de ceremonie buiten doorgaan onder een stralende zon. Ook al is het geen hittegolf, doordat jullie gasten gedurende een tijdje stil zitten, kan het toch aardig warm worden.

Een low effort oplossing is het voorzien van een waaier op elke stoel. Zo kunnen mensen zelf voor afkoeling zorgen, zonder dat het de ceremonie verstoort. Een flesje lekker fris water zullen jullie gasten ook zeker op prijs stellen. Dit kunnen jullie samen met de waaier op elke stoel leggen. Of bespreek dit met de locatie, wellicht kunnen zij er een tof plaatsje voor klaarzetten.



Shadow please!

Afhankelijk van jullie gekozen mogelijkheden en de buiten omgeving kan er wat geschoven worden met de setting. Misschien is er een plekje waar wat meer schaduw is. Of is er een plekje waar de zon al wat gepasseerd is wanneer jullie het ja-woord willen geven. Bespreek met de locatie de mogelijkheden om wat te gaan schuiven met de exacte locatie van jullie ceremonie.


Hittegolf

Een fenomeen waar we steeds vaker mee te kampen krijgen, de hittegolf. Mocht het op jullie dag echt heet zijn, zijn er verschillende opties.

Het is niet de meest populaire optie, maar je kan je ceremonie naar binnen verplaatsen. Tenzij jullie willen dat jullie gasten een Olaf-momentje beleven en bijna smelten.

Zorg indien mogelijk voor een alternatieve dagindeling waarbij de warmste momenten wat worden vermeden. Bespreek op voorhand met de locatie en met jullie leveranciers wat mogelijk is.


Verkoeling samen met de gasten

Jullie zullen het ook warm genoeg hebben. Schaduw, een flesje water of een waaier, zullen die hitte niet volledig weg krijgen. Jullie zouden op het einde van de ceremonie iets van verkoeling kunnen regelen waar jullie samen met jullie gasten van genieten. Bijvoorbeeld een limonadebar met lekkere verfrissende koude drankjes. Of voor de zoetekauwen onder ons een ijswagen!


Foto: Lux Visual Storytellers


Rainy Days

Elke dag tot aan de big day heb je het weerbericht bekeken. En plots staat het daar: kans op regen! Wat nu?! Bespreek met je locatie wat de opties zijn. Hebben zij een binnenruimte die beschikbaar is? Het is dan wellicht niet helemaal wat je voor ogen had, maar je zit droog.

Als jullie hebben gekozen voor een tent dan zitten jullie al droog. Op de zijkanten na. Niet alle tenten kunnen worden aangepast naar een tent met dichte zijkanten. Zijn jullie gegaan voor een tent met de mogelijkheid tot dichte zijkanten, kan je deze perfect sluiten. En you guys are good to go!

Is dat geen optie dan zal er wat geschoven moeten worden, ga bijvoorbeeld met z’n allen wat meer in het midden van de tent zitten. Zo’n oplossing kunnen bovendien voor heel wat sfeer een gezelligheid zorgen!


Foto: Lux Visual Storytellers


Would it or not

Soms kan het weer ook twijfelachtig zijn en blijft het vaak wat frisser en bewolkt. Als jullie bij dit weer er toch voor kiezen om alles buiten te laten doorgaan, voorzie dan enkele zaken die bij regen of kou goed van pas kunnen komen. Voorzie bijvoorbeeld een leuk hoekje waar mensen een fleece dekentje kunnen nemen. Misschien willen jullie voor de vrouwen en mannen iets anders voorzien om toch wat eenheid in de foto´s te hebben. Jullie kunnen ook doorzichtige paraplu´s voorzien voor jullie gasten. Deze storen de gasten erachter niet en storen ook niet te hard in de foto´s. Niemand van jullie gasten heeft zin om nat geregend te worden. En dit zijn slechts enkele van vele simpele oplossingen.


Foto: Lux Visual Storytellers


Stormy days

Ook hier krijgen we steeds vaker mee te maken, stormen. Helaas kunnen deze echt plotseling opkomen.

Ik weet dat dit niet de leukste besprekingen zijn, maar zorg ervoor dat er een plan is voor dit worst-case scenario.

Wat kan de tent bijvoorbeeld allemaal aan qua weersomstandigheden?

Stel een plan op met de opties over wie wanneer zal ingrijpen en wat dan precies het back-up plan is. Bekijk dit plan ruimer dan alleen jullie ceremonie of het buitengedeelte. Stel heel de dag is het wat wisselvallig weer en in de avond breekt de storm los. Kan alles dan doorgaan zoals voorzien of kunnen er dan toch ergens problemen opduiken?

De sleutel hier is communicatie. Uiteraard willen we allemaal die stralende zon op onze grote dag, maar de kans bestaat altijd dat het goede weer niet van de partij is.

Door vooraf een alternatief klaar te hebben en dit met de leveranciers door te spreken, creëer je voor jezelf rust. Maar ook voor de leveranciers is het interessant te weten wat jij verwacht zodat zij hier tijdig op kunnen anticiperen.

Zowel bij goed weer als bij de mogelijkheid tot slecht weer is het altijd goed om een alternatief of een ´wat te doen in dat geval’ plan te hebben.

Een laatste belangrijke punt om over na te denken is, ‘wie gaat alles verplaatsen of voorzien wanneer de weer omslaat’? Soms kan de feestlocatie dit voor jou regelen, maar soms ook niet. Wie is dan verantwoordelijk. Heb je een weddingplanner onder de arm genomen, dan zal die alles regelen. Organiseer je jouw huwelijksfeest zelf, dan duid je best een verantwoordelijke aan die zulke zaken op zich zal nemen zodat jij ten allen tijde zorgeloos kan verder genieten van jouw mooiste dag!


Start jij binnenkort de planning van je huwelijksfeest? Ben je nog op zoek naar huwelijksleveranciers?

Neem dan zeker ook eens een kijkje op Salino:.


De planning van mijn huwelijksfeest begint hier



Wat meer over onze gastblogger, Stefanie: 

Ik ben Stefanie, weddingplanner en weddingstyliste bij Imprint Weddings. Ik richt mij voornamelijk op de wat stoerdere bruidsparen, die eigenwijs zijn en goed beeld hebben van wat ze willen. Maar ik vind de liefde vieren op de manier die bij jullie past het allerleukst!

Naast het helpen met organiseren en het stylen van jullie mooiste dag, wil ik ook anders trouwen wat meer onder de aandacht brengen. Mensen meer bewust maken van toffe en persoonlijke alternatieve alternatieven voor bestaande tradities.


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant