Wat worden de eventcatering trends van 2020?

Tips en Trends

Foto: JÖRD Catering

Het is een van de belangrijkste ingrediënten van een geslaagd bedrijfsevent: goede catering. Smaakexplosies en Instagram-waardige hapjes maken de beleving van jouw personeelsfeest, congres of de productlancering compleet. Catering is niet langer bijzaak op je bedrijfsevent, het is letterlijk de smaakmaker! Doe inspiratie op met deze 8 catering trends.

1. Lokale catering

Vaak kiezen bedrijven voor een event een mooie, nieuwe locatie uit, zoals een kasteel of juist een oude treinloods in de stad die werd omgebouwd tot industriële feestlocatie. Als je werknemers of gasten afreizen naar een bijzondere plek is het een absolute aanrader de catering daarop aan te passen! Het is dé trend van 2020: een keuken die aansluit op de bestemming. Kies voor lokale producten en seizoensgebonden specialiteiten, als je meteen ook wil inspelen op de duurzaamheidstrend. 

2. Nóg duurzamer

Duurzaamheid is een trend dat al zoveel jaren terugkeert dat het bijna een standaard te noemen is. Maar elk jaar weer resulteert de aandacht voor het klimaat in nieuwe catering trends. De vraag naar duurzame catering is groot! Hoe proberen cateraars bij te dragen aan duurzaamheid? Bijvoorbeeld door voedselverspilling nog meer te beperken. Overgebleven gerechten gaan niet de vuilnisbak in, maar krijgen een tweede bestemming. Er wordt nog bewuster gerecycleerd en cateraars omarmen steeds vaker milieuvriendelijkere alternatieven voor wegwerpservies.


3. Slimme voeding

Organiseer je een seminarie, een studiedag of een brainstormsessie? Dan past deze trend bij jouw event! We weten steeds beter welke invloed voeding op ons lichaam heeft en dus ook op onze cognitieve vaardigheden. Help je werknemers en collega’s om zich scherp, energiek en comfortabel te voelen. Serveer hapjes met weinig vetten of suikers, want deze zorgen ervoor dat je minder snel moe wordt en dus langer geconcentreerd bent. Vis, onbewerkt voedsel, superfoods en noten zijn beter voor de denkvaardigheden dan vette hamburgers en zoetigheid. Probeer zeker ook zware maaltijden te vermijden, die kunnen leiden tot het bekend middagdipje.

4. OFYR

Outdoor cooking met een echt kampvuur effect: dat is OFYR koken. De OFYR is een kegelvormige vuurschaal met een platte rand, waarop cateraars de lekkerste gerechten bereiden. Gevarieerde, gezonde gerechten die helemaal thuis horen in de eventcatering trends van 2020! Het kampvuur effect zorgt voor gezelligheid en ook outdoor cooking is helemaal van deze tijd.


5. Grab & Go

Is netwerken een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsevent? Zorg dan voor hapjes waarbij je gasten tijdens het eten kunnen gaan en staan waar ze willen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker contacten leggen, dan wanneer ze een vaste plaats aan tafel hebben. Een populair concept hiervoor is het huren van een foodtruck! Wel zijn er enkele belangrijke zaken waar je best rekening mee houdt wanneer je een foodtruck op je feest wilt huren. Ben je benieuwd welke deze zijn? Lees daar hier snel meer over! 


6. Food entertainment

Een van de meest feestelijke catering trends in 2020 is food entertainment. Maak van het eten zélf een event! Zo kun je cateraars inhuren die een heuse show maken van het koken. Dit zorgt meteen voor een ontspannen sfeer, waardoor werkrelaties sneller worden opgebouwd. Of organiseer een interactieve kookworkshop, waardoor iedereen het gevoel heeft dat ze hun steentje hebben bijgedragen.


7. Dieetvariatie

Specifieke dieetwensen worden steeds gebruikelijker. Cateraars spelen daarop in door een aantal dieetvariaties standaard aan te bieden. Denk aan vegetarische, veganistische, glutenvrije of notenvrije gerechten. Door op je bedrijfsevent verschillende mogelijkheden aan te bieden, voelen je gasten zich gerespecteerd in hun persoonlijke wensen, en daardoor extra welkom!


8. Food sharing

De laatste jaren zagen we deze trend al tot ontwikkeling komen: food sharing. Wat houdt deze catering event trend nu eigenlijk in? Heel simpel: cateraars bereiden heerlijke, prachtige gerechten die in grote schalen op tafel worden gezet. Zo hoeven je gasten niet te kiezen voor één gerecht, maar kunnen ze overal een hapje van proeven. Dé manier om grenzen te verleggen! Ook is food sharing een goede ijsbreker; je gasten hebben altijd iets om over te praten. 


Bij het organiseren van een bedrijfsevent komt veel kijken. Spreekt een van deze catering trends jou aan, maar weet je niet goed welke stappen je daarvoor moet ondernemen? Salino helpt je graag verder met het zoeken naar de geschikte catering voor jouw event, zodat het volgende personeelsfeest, seminarie of jubileum van jouw bedrijf een groot succes is.

Laat je begeleiden bij de zoektocht naar jouw geschikte cateraar!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram