Zo bezorg je jullie huwelijksceremonie die echt persoonlijke toets

Zo bezorg je jullie huwelijksceremonie die echt persoonlijke toets

Tips en Trends

01/12/2021

De ceremonie is een van, zo niet het belangrijkste deel van jullie mooiste dag. Het moment dat jullie huwelijk officieel wordt en jullie hoofdstuk als man en vrouw echt kan beginnen. Bruidsparen kiezen steeds vaker voor een authentieke en heel persoonlijke ceremonie. Maar hoe begin je daar nu aan? Daarover geven ik jullie graag enkele eenvoudige tips in dit artikel. 


Ceremoniespreker

Werken met een ceremoniespreker die van jullie verhaal dé rode draad maakt, geweldig! Zij of hij neemt jullie en jullie gasten mee doorheen alle herinneringen, alle avonturen en jullie liefdesverhaal. Met een lach en ook vaak een traan maken zij dit moment nog net dat tikkeltje specialer. Zo´n ceremonie is vaak geen officiële ceremonie.

Words of love

Jullie ouders, broers of zussen. Misschien wel goede vrienden of iemand anders die een speciaal plekje heeft in jullie hart. Jullie kunnen hen een woordje laten vertellen of zelf een deel van de ceremonie laten leiden. Wie weet hebben zij samen met de ceremoniespreker een leuke verrassing in petto.

Foto's

Maak jullie liefdesverhaal zichtbaar met foto´s. Bijvoorbeeld een kleine fotowall waar mensen ook na de ceremonie een woordje kunnen achterlaten. Als jullie ceremonie bij een boom plaats vindt, zouden jullie die boom kunnen gebruiken om een tijdlijn te maken van jullie avonturen of mooiste momenten.

Als er overleden familieleden zijn die jullie graag een mooi plaatsje willen geven, zijn foto´s hier ook een ideale manier voor.

Muziek

Een ceremonie is pas compleet met een streepje muziek. Als jullie de optie hebben om voor live muziek te gaan, zou ik dat zeker aanraden. Jullie kunnen liedjes selecteren die een speciale betekenis hebben voor jullie. Lievelingsliedjes van overleden familieleden die voor een extra emotioneel momentje zorgen.

Met muziek kan er zo veel! En het geeft nog een extra dimensie aan de ceremonie.

Wie jullie zijn.

Laat vooral jullie ceremonie, jullie zijn. Een weerspiegeling van jullie karakter en jullie relatie. Wat vinden jullie leuk? Wat is iets waar jullie bij van worden? Als jullie beide grappig van natuur zijn, verwerk dan humor in jullie ceremonie. Willen jullie graag een toast uitbrengen tijdens de ceremonie, gewoon doen!

Leg vooral de nadruk op wat jullie belangrijk vinden, wat jullie willen dat je gasten meekrijgen.


Wat meer over onze gastblogger, Stefanie: 

Ik ben Stefanie, weddingplanner en weddingstyliste bij Imprint Weddings. Ik richt mij voornamelijk op de wat stoerdere bruidsparen, die eigenwijs zijn en goed beeld hebben van wat ze willen. Maar ik vind de liefde vieren op de manier die bij jullie past het allerleukst!

Naast het helpen met organiseren en het stylen van jullie mooiste dag, wil ik ook anders trouwen wat meer onder de aandacht brengen. Mensen meer bewust maken van toffe en persoonlijke alternatieve alternatieven voor bestaande tradities.


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant